Handige gids voor het huren van een bouwafval container

Ben je bezig met het verbouwen van een huis en weet je niet precies waar je al het afval moet laten? Dan kun je naar de mogelijkheid bekijken om een bouwafval container te huren. Bij het huren van zo’n bouwafval container moet je echter rekening houden met een aantal zaken. 

Wat voor bouwafval container heb je precies nodig?

Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende puincontainers. Ben je bezig met een kleine verbouwing dan is een afvalcontainer voor sloop- en bouwafval heel geschikt. Gemengd afval kan namelijk gedeponeerd worden. Ben je bezig met een grotere verbouwing dan is het mogelijk om verschillende bouwafval containers te huren voor diverse stromen afval. Je hebt apart containers voor dak- en grondafval, tuinafval en houtafval. Direct een container huren via MilieuServiceNederland zorgt ervoor dat je efficiënt kunt verbouwen.

Weet welke grootte je nodig hebt

Het is doorgaans moeilijk in te schatten hoe groot een bouwafval container precies moet zijn. De grootte is afhankelijk van diverse factoren. Laat je bijvoorbeeld je hele woning verbouwen dan heb je uiteraard ook een grotere container nodig. Denk aan een afvalcontainer met afmetingen van 10 m3 of 12 m3. Wil je een klein deel van je woning verbouwen, zoals een keuken of badkamer, dan heb je vaak genoeg aan een afvalcontainer met een afmeting van 3 m3. Advies nodig over de grootte van de bouwafval container? Bij MilieuServiceNederland adviseren ze je graag.

Het verstandig vullen van je bouwafval container

De ruimte van je bouwafval container wil je zo optimaal benutten en daarom moet je verstandig te werk gaan. Zo plaats je grote materialen en zware materialen onder in de container en je begint altijd achterin. Je werkt hierna naar voren toe. Handig om te weten is dat het afval wat je in de container stopt maximaal 30 cm mag uitsteken boven de rand van de container.

Heb je een vergunning nodig om een container te gebruiken?

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig om een bouwafval vergunning te kunnen gebruiken. Echter zet je de container op openbaar terrein dan heb je grote kans dat er wel een vergunning nodig is om je afval te verwerken in de container. Tip is om altijd even bij de gemeente informeren of je een vergunning nodig hebt. Zelfs al zet je de afvalcontainer op eigen terrein neer. Heb je geen vergunning waar het wel nodig is dan kan je het risico lopen om een boete te krijgen en dat is natuurlijk wat je niet wilt.