Gietvloer aanleggen? Hier moet je rekening mee houden

Coating

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om een gietvloer aan te leggen. Tot een aantal jaar terug werd er vrijwel alleen nog maar gebruik gemaakt van houten vloeren, laminaat en pvc om een vloer in een woonruimte aan te brengen. Gietvloeren bestonden al wel maar waren toen der tijd nog voornamelijk in bedrijfsmatige ruimtes terug te vinden. Tegenwoordig zien ook steeds meer particuliere woningeigenaren de voordelen van een gietvloer in. Een lange levensduur, en het gemak in onderhoud zorgen ervoor dat steeds meer mensen overtuigd raken van de praktische voordelen die een gietvloer te bieden heeft.

gietvloer

Hoeveel kost een gietvloer gemiddeld?

Een van de eerste vragen die mensen vaak hebben: hoeveel kost een gietvloer ongeveer? Dat is bijna nooit exact aan te geven en moet eerst ingeschat worden. Houd rekening met enkele tientallen euro’s per vierkante meter. Als er maatwerk wensen bij komen kijken of u heeft een speciaal type gietvloer nodig dan kan de prijs oplopen naar meer dan € 100 per vierkante meter. Een gietvloer is dus zeker niet zo goedkoop als laminaat of een houten vloer. Maar aan de andere kant, een gietvloer gaat ook veel langer mee op de lange termijn en daardoor ben je juist wel voordelig uit.

Welke factoren bepalen de prijs van een gietvloer?

De prijs van een gietvloer is van een aantal factoren afhankelijk, waarvan de materiaalkosten en de arbeidstijd de belangrijkste zijn. Daarnaast wordt een flink deel van de tijd besteed aan het voorbereiden van de werkzaamheden. En het afwerken van de gietvloer als deze eenmaal aangelegd is. Daarnaast kunnen persoonlijke wensen zoals het aanbrengen van vloerverwarming invloed hebben op de prijs. En de grootte van het oppervlak is ook van belang. Hoe meer vierkante meters in één keer kunnen worden voorzien van een gietvloer, hoe lager de gietvloer prijs per vierkante meter.
Coating

 

Zelf aan de slag

Een andere vraag die mensen vaak hebben: kan ik het zelf doen? In theorie is het mogelijk om zelf een vloer te gieten, je kan alles leren als je echt je best doet. Maar houd er wel rekening mee dat het een aardige technische klus is en dat je ook moet beschikken over de juiste gereedschappen, machines en materialen om een gietvloer aan te leggen. Veel mensen kiezen er daarom voor om een bedrijf in te huren die hier ervaring mee heeft. Kies voor een regionale specialist en vergelijk de prijzen van verschillende bedrijven zodat je altijd een goede keuze maakt.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*