Steeds meer mensen verkopen zelf hun woning

huis kopen

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om zelf hun woning te verkopen. Foto’s maken, een goede tekst maken en adverteren dat kunnen de meeste mensen tegenwoordig zelf wel. Hoewel het in sommige gevallen natuurlijk wel handig is om een makelaar in te schakelen. Het is niet altijd noodzakelijk, zelf je woning verkopen is goed mogelijk, al moet je wel goed onderzoek doen via internet bijvoorbeeld. Tegenwoordig worden de prijzen van woningen in Nederland gemiddeld steeds hoger, waardoor ook de commissie van de makelaar toeneemt. Je kan flink besparen door zelf je woning te koop te zetten.

Kan je je woning zonder makelaar verkopen?

Veel mensen zouden er niet eens aan denken. Totdat ze beseffen dat het eigenlijk geen hogere wiskunde is, de verkoop van een huis. En aangezien je er flink mee kunt besparen zijn steeds meer mensen overtuigd van het voordeel hiervan. Er zijn ook handige platforms beschikbaar die het verkopen van je huis nog gemakkelijker maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de diensten van Via Meezz en je krijgt ondersteuning zonder dat je een makelaar nodig hebt.

woning

De prijzen stijgen de pan uit

Waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf hun woning te verkopen? Met een makelaar gaat het toch veel sneller? Dat is niet altijd waar. Makelaars hebben veel verschillende huizen in hun portfolio en besteden slechts een deel van hun tijd aan elk huis wat ze te koop hebben. Voor jou is het verkopen van je huis natuurlijk super belangrijk en ben je best bereid daar wat meer tijd in te steken. In veel gevallen is het zelfs mogelijk dat je een betere prijs dan de makelaar voor elkaar weet te boksen omdat je betere foto’s, betere beschrijvingen hebt en betere informatie biedt wanneer mensen je huis willen kopen.

huis kopen

Voorbeeld: de woningmarkt in Amersfoort

In heel Nederland stijgen de prijzen van huizen overal op enkele gebieden na. Maar enkele gemeenten gaan aan kop. De huizen in Amersfoort zijn gemiddeld bijvoorbeeld erg duur geworden, een gemiddeld huis in Amersfoort kost tegenwoordig meer dan € 360.000, ruim 10% meer dan een decennium geleden. Zelf je huis verkopen in Amersfoort wordt daardoor steeds interessanter. En dan hebben we het nog niet eens over grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam waar de stijgingen nog forser zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*