Goede werkbankverlichting is belangrijk

Werkbankverlichting

Een goede werkplaats is belangrijk en je wilt goed licht hebben om er voor te zorgen dat al het materiaal dat je hebt goed verlicht wordt. Ook als je er in werkt en je wilt iets zagen of bewerken is het van groot belang dat je goed ziet en dat er geen vervelende schaduwwerking optreed. Elke werknemer zal dit beamen omdat je een veilige situatie wilt creëren. Het nadeel zijn de aanschafkosten die vaak duur zijn, een goede LED lamp kost al snel een paar honderd euro en daar zit je niet altijd op te wachten. Een groot voordeel is dat je de kosten snel terugverdiend doordat het stroomverbruik aanzienlijk daalt, als je dit kan combineren met zonnepanelen ben je al helemaal spekkoper maar dat weet iedereen die tegenwoordig het journaal in de gaten houdt. De verlichting moet op verschillende hoogtes hangen om een helder licht te blijven houden.

Vooral verlichting op je werkbank is belangrijk. Het meest irritante is de warmte die TL met zich meebrengt. Zodra je boven je werkbank hangt dan breekt het zweet gelijk op je voorhoofd uit en krijg je het warm. Daarnaast is het geel licht waardoor het bij ons in de werkplaats  een beetje onnatuurlijk oogt. Laatst belde een bedrijf mij die me adviseerde over goede werkbankverlichting LED waarbij er dus rekening mee wordt gehouden dat de hoogte icm de hoeveelheid ligt bepalend is. En inderdaad het scheelt enorm. Ze hebben daglicht nagebootst en het oogt gelijk een stuk helderder hier.

Besparing

Ook de kosten per maand zijn positief. Ik had in mijn werkplaats vaak altijd het licht aan waardoor aan het einde van de maand de energierekening aardig opliep. Nu met LED scheelt dat zeker en we voldoen ook nog eens aan de eisen die ze in 2021 gaan stellen. Voor meer advies adviseer ik je eens naar https://yourlight.com te gaan. Zij kunnen je verder informeren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*