Wereldse skateparken

Skatepark

Skateboarding is al jaren verankerd in de sport en daarom ook een van de belangrijkste groei in de voorheen genoemde Urban sports. Het verbroedert en zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Steeds vaker zoekt de jeugd ook buiten elkaar op en gaan op pad om overal op straat een manier te vinden om over te ‘’sliden’’ springen of een truc te doen zoals een olly. Wereldwijd zien we de trend doorzetten en overal ter wereld is er een skatepark te vinden. Het leuke is dat er schoolbussen worden ingezet om kinderen te verplaatsen van de ene skatepark naar de ander. Urban sports rukt op en zo ook de markt die verschuift van een simpele skatepark tot aan professioneel centrum. 

Van Hongkong tot aan Los Angeles

Overal ter wereld is er een tendens dat skateparken steeds uitgebreider worden met steeds meer obstakels en Ramps. We zagen laatst een partij genaamd Nine Yards die in Saudi Arabië een skatepark gaan plaatsen. Daar is zelfs deze trend binnengekomen en weten allemaal dat er qua budget geen limiet is. Dat maakt de sport zo uniek omdat een voetbalveld standaard afmetingen moet hebben maar met Skateboarden is geen vast stramien waar je je aan dient te houden. Je kunt park zo groot en gek maken als je wilt en er een skaters heaven van maken om elke plek zo uitdagend mogelijk te maken. 

We zagen op de site van Nine yards een  skatebaan pagina met allerlei skatebanen over de hele wereld gerealiseerd. Onwijs gave foto’s met als klapper het indoor skatepark in Breda. Wij van bouwen en klussen hebben de uitdaging gehad om samen met hun op te trekken om het framewerk te realiseren waarover het beton wordt gestort. Een prachtige creatie vol uitdagingen. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*