Haal je VCA certificering: een veilige keuze!

Bouw

Als jij solliciteert voor een baan in de bouw of transportsector zul je vaak gevraagd worden naar een VCA certificaat. Je kunt eigenlijk bijna niet meer zonder dit papiertje. Wat is dit voor certificaat en waarom heb jij dit nodig? In deze blog leggen we het je uit.

Wat houdt een VCA certificaat in?


Een VCA certificaat is een afkorting voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een manier om ervoor te zorgen dat werkgevers en werknemers zich bewust zijn van de potentiele gevaren op de werkvloer en hoe zij daarmee om moeten gaan. Je leert onder andere welke wetten van toepassing zijn en je vergroot je kennis van veiligheid. Zo word je getraind in het inschatten van situaties en leer je hoe je veilig en verantwoord kunt werken. Het motto hierin is: doe het veilig of doe het niet. Door het grote risico wat mensen in de bouw soms lopen is het belangrijk dat iedereen goed is getraind om met gevaarlijke situaties om te gaan. Soms betekent dit dat je maatregelen moet nemen om een situatie niet uit de hand te laten lopen.


VCA certificaat: waarom moet ik dit halen?Als jij een VCA certificering op zak hebt zul je bij veel werkgevers punten scoren. Daarbij is het een goede manier om meer te weten te komen over gevaarlijke situaties en hoe je die moet inschatten. Je collega’s zullen dit VCA certificaat ook hebben en het is belangrijk dat iedereen op de werkvloer voldoende kennis heeft van veiligheid. Zo werk je samen aan een veilige omgeving waarin zo min mogelijk ongelukken gebeuren. Je baas zal van je verwachten dat je dit certificaat hebt als je komt solliciteren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje! De VCA certificering is een vereiste voor bedrijven en word zeer serieus genomen.Waar kan ik dit VCA certificaat halen en hoe lang is deze geldig?Het certificaat is 10 jaar geldig en je kunt deze cursus op verschillende plekken in het land volgen. Bedrijven kunnen ook een certificering krijgen door bepaalde regels te volgen en zo komen zij bij een opdrachtgever zeer positief over.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*