De perfecte brievenbus voor jou!

Schermafbeelding 2020-06-24 om 10.47.12

Ben jij net verhuisd of ben je toe aan verandering in de voortuin? Je kunt al veel verandering creëren door een ander soort brievenbus neer te zetten of op te hangen. In dit blog zullen wij jou een aantal stappen geven waaruit je uiteindelijk tot een passende keuze zal komen.

HELP! Welk materiaal moet ik kiezen?

Omdat de keuze zo ontzettend reuze is kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Veel mensen weten ook niet waar ze op moeten letten bij het kopen van een brievenbus. Begin altijd eerst met het kijken naar een geschikt soort materiaal. Zo is er bij staal een mogelijkheid tot roesten als de lak beschadigd, is aluminium lichter dan staal maar ook minder sterk en moet je bij RVS erop letten dat je het goed onderhoud. Als dit namelijk niet gebeurt kan het zo zijn dat de RVS brievenbus vliegroest gaat bevatten. Je kunt vliegroest herkennen aan ruwe bruine plekken of een oranje waas. Het wordt niet veroorzaakt door een mindere kwaliteit RVS. Door middel van een RVS reiniger kan de brievenbus worden onderhouden waardoor dit wordt voorkomen.

Wandmontage of staande brievenbus?

Dan heb je nog de keuze of je de brievenbus aan de wand hangt of los wilt laten staan. Soms is het zo dat je veel ruimte hebt naast de voordeur waar de brievenbus gemakkelijk kan hangen. Is jouw pad naar de voordeur te ver lopen voor de postbezorger? Dan kun je ervoor kiezen om de brievenbus voor bij het pad te bevestigen aan een statief of een grote brievenbus op de grond te plaatsen.

Mocht je het helemaal goed willen aanpakken kun je ook gaan voor een pakketbrievenbus. Hier kan post maar ook kleine pakketjes in gedeponeerd worden. Deze brievenbussen worden vaak rechtstreeks op de grond geplaatst zonder hier een statief bij te gebruiken.

En dan tot slot…

Dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste punt wat goed overwogen moet worden en dat is het gebruik van een slot. Heb je de brievenbus zo hangen of staan dat er gemakkelijk post uit gevist kan worden? Dan is het aan te raden om een exemplaar met een slot te gebruiken. Zo kunnen alleen jij en je medebewoners de brievenbus openen en de post eruit halen.

Omdat er veel brievenbussen zijn is er ook een ruime keuze per budget. Je hebt goedkope maar ook wat duurdere brievenbussen welke natuurlijk wel vaak van een betere kwaliteit zijn. Zo kan er een groot verschil zitten in de dikte van de wanden van de bus of bijvoorbeeld de levensduur van de brievenbus. Daarom is het erg belangrijk om goed te kijken naar wat je wilt kopen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*