Het belang van goede stofafzuiging op je werkplek: 3 redenen

goede stofafzuiging

Je zou er misschien zelf niet aan denken, maar het hebben van een goede stofafzuiging is erg belangrijk. In veel bedrijven is het gelukkig vaak goed geregeld. Als dat niet het geval is, dan zul je dat vanzelf ook wel merken aan je lichamelijke gesteldheid. Want een slechte stofafzuiging doet veel meer met je dan je denkt. Werk je op een industriële werkplek? Natuurlijk is het daar ook erg belangrijk dat je een goede stofafzuiger plaatst. Je hebt daarvoor speciale stofafzuigers. Lees hier ook het belang van goede industriële stofafzuiging

Stofdeeltjes zijn een ernstig probleem

Vaak worden stofdeeltjes gezien als een irriterende stof. Niets meer en niets minder. Maar het is veel meer dan dan. Want stofdeeltjes zijn wel een ernstig probleem. Ze kunnen namelijk niet alleen grote gevolgen hebben voor de gezondheid van jouw personeel, maar ook voor de apparatuur en de productiviteit.

Zorg voor de gezondheid van je personeel

Zoals zojuist beschreven schaden stofdeeltjes de gezondheid van uw werknemers. Een goede kwaliteit van lucht zal werkelijk een groot verschil maken. Want bij een slechte luchtkwaliteit is het mogelijk dat uw werknemers ademhalingsproblemen krijgen. Denk aan longontsteking, astma of aandoeningen aan de luchtwegen, maar ook allergische reacties of zelfs blootstelling aan kankerverwekkende stoffen. Een schone lucht is dus erg belangrijk voor uw personeel. Maar dit heeft ook weer een positief effect op het bedrijf. Want in een gezonde werkomgeving lit de productiviteit hoog en is er aanzienlijk hoge motivatie tot werken. Het ziekteverzuim kan zelfs tot 50% worden verminderd. Hoe gezonder uw personeel, hoe gezonder het bedrijf.

Stofafzuiging zorgt voor schonere ruimte

Laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat. Je hebt natuurlijk stof in alle soorten en maten. Niet allemaal zullen individueel zichtbaar zijn voor het oog. Maar een heleboel bij elkaar zorgt wel voor een vieze ruimte. Afzuigsystemen zorgen ervoor dat de ruimte waarin je werkt een stuk schoner wordt. Dat is niet alleen fijn voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid van jouw medewerkers. Niemand vindt het namelijk fijn om in een smerige ruimte te werken. Stofafzuiging zorgt grotendeels ervoor dat de ruimte gewoon lekker fris lijkt. Daarnaast kan er ook veel stof komen in de apparatuur waarmee je werkt. Hierdoor kan de levensduur van de apparatuur enorm verkort worden, waardoor je sneller nieuwe spullen moet aanschaffen. Het kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Te veel stof kan je machines namelijk laten vastlopen of zelfs zorgen voor kortsluiting.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*