De meerwaarde van een 3D printing service

3D printer

D printen kan op vele manieren, maar Formlabs pakt het op een eigen manier aan. De techniek van het SLA printen is er één die bijdraagt aan de hoge kwaliteit ervan. Wie heel accuraat en scherp wil printen, pakt dat op deze manier aan. Deze techniek is te gebruiken voor allerlei soorten prints. Wat dus ook maakt dat de printers heel breed inzetbaar zijn. Wie dus meer uit de mogelijkheden wil halen, doet er goed aan om te bekijken wat deze fabrikant allemaal te bieden heeft. Dat is namelijk flink veel, in alle opzichten van het printen.

Het maken van SLA prints
Het belangrijkste verkooppunt van de Formlabs printers is natuurlijk de manier waarop het printen werkt. Daarvoor wordt gewerkt met de SLA techniek. De printer werkt met een laser en vloeistof. Door de laser op de vloeistof te gebruiken wordt dit hard en is uiteindelijk het ontwerp uit te werken in een fysieke print. Op die manier is dus werkelijk elk ontwerp heel scherp uit te werken. Dat betekent bijvoorbeeld dat het heel geschikt is voor het maken van prototypes. Zoals het ook vaak gebruikt wordt voor het maken van specifieke onderdelen die nodig zijn voor productieprocessen.

Het gehele printproces uitwerken
Werken met de printers van Formlabs betekent dat er ook nabewerking nodig is om de kwaliteit van de prints naar het hoogste niveau te tillen. Dit betekent bijvoorbeeld dat de print met specifieke IPA en met UV-licht wordt bewerkt. Zo kan de print goed uitharden en is deze uiteindelijk geschikt om te gebruiken. Dit is een zeer specifieke techniek. Dat betekent dus ook dat je als gebruiker zeker wilt zijn dat he met de printers van de allerbeste kwaliteit wilt werken. Dit is ook de reden om met deze fabrikant aan het werk te willen gaan voor 3D prints.

De verschillende modellen vergelijken
Het is goed om te weten dat Formlabs als fabrikant inmiddels meerdere modellen 3D printers op de markt heeft. Het is dus ook zaak om deze goed met elkaar te vergelijken. Op die manier is precies te bepalen welke printer het meest geschikt is voor de taken die je ermee voor ogen hebt. Juist op die manier is het mogelijk om te zorgen dat je er alles uithaalt. De techniek in deze printers is altijd van het hoogste niveau en uniek in zijn soort. Het is belangrijk om dit dus als uitgangspunt te nemen als consument.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*