Het kiezen van het beste vloerkleed voor jouw huis.

Als het gaat om het decoreren van je huis, kunnen weinig dingen zoveel impact hebben als een goed gekozen vloerkleed. Een vloerkleed kan niet alleen een kamer samenbinden en een gezellig gevoel geven, maar het kan ook een uitstekende manier zijn om te pronken met je persoonlijke stijl. Met zoveel opties op de markt kan het echter een uitdaging zijn om te weten waar je moet beginnen. In dit artikel bespreken we dan ook alles wat je moet weten om het beste vloerkleed voor jouw huis te kiezen.

Denk na over de ruimte waar je het vloerkleed neerlegt

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een vloerkleed, is de ruimte waarin je het neerlegt. Verschillende kamers hebben namelijk verschillende uitstralingen, dus het is essentieel om daar rekening mee te houden. In een drukbezochte ruimte, zoals een gang of hal, wil je bijvoorbeeld een vloerkleed dat bestand is tegen veelvuldig gebruik. Een laagpolig vloerkleed of een Kwantum vloerkleden van duurzame materialen zoals wol of synthetische vezels zijn hier een goede keuze. Voor een slaapkamer, daarentegen, wil je misschien een zachter, pluche vloerkleed dat goed aanvoelt onder de voeten.

Denk na over de stijl van het kleed

Zodra je weet wat de functie van het kleed moet zijn, is het tijd om na te denken over de stijl. Vloerkleden zijn er in allerlei patronen, kleuren en texturen, dus er is geen tekort aan opties. Een populaire optie is een traditioneel oosters tapijt met uitgebreide ontwerpen en warme kleuren zoals rood, blauw en goud. Als u de voorkeur geeft aan een meer eigentijdse look, kan een beige vloerkleed misschien ook een goede optie zijn. Wees dan ook niet bang om stijlen te mixen en matchen om een unieke look te creëren die je persoonlijkheid weerspiegelt.

De grootte van het kleed is belangrijk

Als het om vloerkleden gaat, is de grootte ervan belangrijk. Een vloerkleed dat te klein is voor een kamer kan een onsamenhangend gevoel geven, terwijl een vloerkleed dat te groot is de ruimte kan overweldigen. Om de beste maat voor jouw vloerkleed te bepalen, meet je de kamer en trek je er vervolgens een tot twee meter vanaf. Hierdoor blijft er een vloerrand rond het vloerkleed achter, die kan helpen de ruimte te definiëren. In een woonkamer wil je bijvoorbeeld een vloerkleed kiezen dat groot genoeg is om onder de poten van je meubels te passen, maar niet helemaal doorloopt tot aan de muren. Denk dus ook goed na in welke kamer je het kleed neerlegt.