Hijs- en hefmiddelen: alles wat u moet weten

takel

Er zijn erg veel verschillende soorten hijs- en hefmiddelen. Om hijs- en hefmiddelen aan te schaffen zullen over verschillende dingen nagedacht moeten worden. Waar ligt mijn focus? Wat zijn mijn prioriteiten? En waar zal ik de middelen aanschaffen? Al deze vragen worden in deze blog behandeld. In deze blog zullen vier verschillende hijs- of hefmiddelen behandeld worden. Dit zijn de D sluiting, een harpsluiting, een elektrische takel en een handlier.

D sluiting

Te beginnen met de D sluiting. Als u een D sluiting nodig heeft dan zijn een aantal zaken van belang. Ten eerste zal gekeken worden naar de prijs. Zo kost een S sluiting niet erg veel geld, toch wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven en webshops die D sluitingen aanbieden. Ten tweede is het de vraag of u een D sluiting met borstbout of een D sluiting met moerbout nodig hebt. Dit wordt bepaald door de toepassing. Mocht u hulp nodig hebben, zoek dan naar een webshop die graag wilt helpen.

Harpsluiting

Naast de D sluiting is er ook de keuze uit een harpsluiting. Bij een harpsluiting is er iets meer ruimte voor beweging dan bij een D sluiting. Bij het aanschaffen van een harpsluiting gelden veel dezelfde punten als bij de D sluiting. Zo zal er goed gelet moeten worden op de prijs en kwaliteit. Ook hier geld dat vele webshops en bedrijven harpsluitingen aanbieden. U kunt dus goed vergelijken. Het is ook goed om te kijken hoeveel gewicht de harpsluiting moet kunnen hijsen. Is dit 500 kg, 2 ton of 20 ton? Deze vragen zijn natuurlijk van belang voor wanneer er een harpsluiting aangeschaft zal worden.

Handlier

Lieren worden gebruikt voor hijs- en takelwerk voor verschillende doelstellingen. Met een handlier kunt u grote kracht op touwen of kettingen uitoefenen. Ook gelden bij de aanschaf van een handlier de gebruikelijke punten van aandacht. Prijs, kwaliteit en eventueel klantenreviews. Toch komt er bij een handlier nog iets extra’s bij kijken. Wordt de keus gemaakt voor een geremde handlier of een ongeremde handlier. Een ongeremde handlier is vaak iets lastiger te gebruiken en kost iets minder. Een geremde handlier is iets makkelijker te gebruiken, hier betaald u echter iets meer voor.