Hoe leg je zelf een vloer?

Hoe leg je zelf een vloer?

Veel mensen willen graag zelf hun gekochte vloer leggen. Dat kan allereerst komen omdat zij hiermee kosten willen besparen. Daarnaast kan het komen doordat zij veel geld kwijt zijn voor de vloer, het laten leggen van de vloer is weer een grote uitgave waardoor zij het liever zelf doen. Het leggen van een vloer is gelukkig niet zo lastig als veel mensen denken.

Een goed bedrijf om je vloer te kopen

Als je momenteel nog op zoek bent naar een mooie en geschikte vloer in voor in je woning, zal je een kijkje kunnen nemen op Issavloeren. Issavloeren biedt een hoop verschillende vloeren van allerlei verschillende prijscategorieën waardoor je er gegarandeerd kunt slagen voor de vloer in jouw woning.

De legmethode is afhankelijk van het type vloer

Het leggen van een vloer is afhankelijk van de soort vloer. Het leggen van een gietvloer is heel wat anders dan het leggen van laminaat. Zo heeft iedere vloer een eigen werkwijze nodig om deze op een nette manier aan te kunnen leggen zodat de levensduur optimaal is. 

Een houten vloer laten acclimatiseren

Als je een houten vloer gaat leggen, is het erg belangrijk om de vloer eerst aan de temperatuur in je huis te laten wennen. Dat komt doordat hout gevoelig is voor temperatuur en vocht. Hierdoor kan het uitzetten of krimpen. Om te voorkomen dat een houten vloer uitzet of krimpt bij hogere of lagere temperaturen, is het laten wennen van de houten vloer erg belangrijk. Als je de vloer wilt laten acclimatiseren, zal je de vloer achtenveertig uur in de kamer waar de vloer komt te liggen moet leggen zonder dat je de vloer legt. Dit is wellicht even vervelend, maar dat voorkomt in veel gevallen een hoop problemen.

Een vlakke ondergrond

Een ander belangrijk punt als je een vloer gaat leggen, is het controleren van de ondergrond waar de vloer op komt te liggen. Wanneer je een vloer aan gaat leggen, kun je het best kiezen voor een egale ondergrond. Deze ondergrond dient stof, scheur en vetvrij te zijn. Ook moet je de randisolatiestrook niet vergeten.

Laminaat leggen

Als je alle stappen hebt voldaan kan je aan de slag met het leggen van de vloer en dat is afhankelijk van de soort vloer. Als je een laminaat vloer gaat leggen is het gebruiken van een laminaatzaag erg handig. Je kunt met een laminaatzaag namelijk op een goede manier zagen op het laminaat zonder dat er stof vrijkomt of de toplaag beschadigd. Bij het leggen zal je in de hoek tegen de afstandhouders moeten beginnen. Als het eerste stuk ligt, kun je een half stuk aan het hele stuk toevoegen. Dit is makkelijk te koppelen door kliklaminaat of kliklaminaat, je klikt het laminaat als het waren in het andere stuk waardoor het vast zit. Zo ga je steeds door waarna je hele kamer is voorzien van een vloer. Indien je een andere materiaal dan laminaat moet leggen, zal dit anders moeten, maar vaak vind je bij de vloer ook een instructieboekje. Het instructieboekje zal je op weg helpen met het leggen van de vloer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*