Hoe vind ik een goed isolatiebedrijf?

Hoe vind ik een goed isolatiebedrijf

De woning laten isoleren is wat steeds meer Nederlanders doen. Waarom? Omdat er interessante subsidies zijn, omdat het veel geld kan besparen, en omdat het het wooncomfort versterkt. In deze blog lees je meer informatie over de voordelen van isoleren, de geschatte kosten en hoe je een vakman vindt die jouw klus kan uitvoeren.

Voordelen isoleren

Isolatie heeft tal van voordelen. Het bespaart energie (je gaat immers minder stoken), je hebt meer comfort in huis (warme voeten, warmer in de winter, lekker koel in de zomer), de waarde van jouw woning stijgt, en je doet ook nog eens iets goed voor het milieu. Samenvattend kunnen we dus de volgende voordelen opstellen:

  • Lagere stookkosten
  • Minder last van vochtproblemen
  • Het is goed voor het milieu
  • Je hebt minder last van geluid van buiten
  • Er zijn interessante premies in België beschikbaar

De kosten van isoleren

Isolatie is mogelijk in verschillende prijscategorieen. Voor zo’n €1.000 kun je al de spouwmuur laten isoleren. Ga je het dak aanpakken? Dan stijgen de kosten al gauw tot €6.000. De kosten liggen dus enorm aan de grootte van de woning, de leeftijd van het huis, welke maatregelen al getroffen zijn.

Terugverdientijd

De terugverdientijd verschilt ook per situatie. Gemiddeld genomen heb je de spouwmuurisolatie terugverdiend in 3-5. Voor dakisolatie geldt 5 tot 7 jaar, en voor de vloer moet je een terugverdientijd aanhouden tussen de 7 – 10 jaar.

Vind een isolatiebedrijf in België

Ben jij woonachtig in Vlaanderen, en zoek je een expert uit de buurt? De website isolatiespecialisten.be biedt hierbij hulp. Je kunt eenvoudig jouw gegevens invullen, en jou woning omschrijven. Daarna ontvang je een offerte op maat van een aantal bedrijven uit de regio. Je kunt dan zelf kiezen of je hier iets mee wilt. Het voordeel is dat je in een keer meerdere offertes opvraagt en dus goed kunt vergelijken op basis van prijs.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*