Waar moet ik op letten bij het kopen van een taxus?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een taxus?

Bent u van plan om een taxus te kopen? Dan wilt u een plant kopen die gezond, sterk en betrouwbaar is. Maar hoe bepaalt u welke taxus geschikt is voor de toepassing die u voor ogen heeft en welke taxussoort voldoet aan bovenstaande criteria? Deze en andere vragen worden ons vaak gesteld. Wanneer mensen investeren in een plant willen ze uiteraard ook dat deze op de juiste manier groeien en blijven groeien. Hoewel u niet veel fout kunt doen, is het toch verstandig om u goed in te lezen. Zo weet u zeker dat u de juiste taxus koopt. Lees daarom verder, want in dit blog hebben we enkele tips op een rijtje gezet.

Wat is functie van uw taxus?

Voordat u een taxus, of welke plant dan ook, gaat aanschaffen, moet u weten wat u precies met de plant wilt doen. Wilt u uw kale tuin aankleden, zoekt u een haagplant of wilt u een siervolle aanvulling? U kiest voor een taxus wanneer u waarde hecht aan de naalden van de plant en de onderhoudsvriendelijke eigenschappen. De taxus blijft bovendien het hele jaar groen, wat zeer prettig is als u de plant als haagplant wilt gebruiken. Wanneer dit precies is wat u zoekt, dan zit u goed met een taxus. Maar welke taxussoort is het meest geschikt voor u? Er zijn namelijk verschillende taxussoorten en deze verschillen enigszins van elkaar.

Verschillende soorten

De taxus kent verschillende soorten, maar drie soorten zijn veruit het populairst in Europa. Dit zijn de taxus Baccata, taxus media Hillii en de Taxus media Hicksii. De Baccata is een van de meest bekende soorten, met een aantal prettige kenmerken. Zo groeit deze soort niet erg snel, waardoor deze niet vaak gesnoeid hoeft te worden. De donkergroene naalden zorgen voor een dicht resultaat. Daarnaast is de Baccata over het algemeen sterker dan de andere soorten. Deze andere soorten, de Hillii en Hicksii zijn eigenlijk hetzelfde, op een eigenschap na. De Hillii is de vrouwelijke variant en de Hicksii de mannelijke. Het verschil: de eerste heeft rode bessen die in de herfst groeien, de tweede niet.

Laat u informeren

Wanneer u niet zeker weet welke soort het beste bij u past, kunt u het beste een expert raadplegen. Deze weet precies welke eigenschappen kenmerkend zijn voor de verschillende soorten. Ga langs bij een kweker in de buurt of neem online contact op met een kweker of hovenier.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*