Hoe vind je een huis dat volledig naar je zin is?

Hoe vind je een huis dat volledig naar je zin is?

Ben je op zoek naar een nieuw huis? Dan heb je vast en zeker al gemerkt dat het behoorlijk lastig is om een huis te vinden dat aan echt al je eisen voldoet. Zoek je net zo lang door tot je je droomhuis toch gevonden hebt? Pas je je eisenlijstje een beetje aan, of leg je je erbij neer dat niet aan al je eisen voldaan kan worden? Of neem je zelf de touwtjes in handen, en besluit je om dat droomhuis dan maar zelf te gaan bouwen?

Is ieder mens wel zo uniek?

Als mens claimen we graag dat we uniek zijn. We zijn bijzonder, speciaal en niemand is precies hetzelfde als wij. En we zoeken een huis dat precies aansluit bij hoe uniek wij zijn. Een huis dat precies bij ons past, en bij niemand anders.

Dat zou te doen moeten zijn, toch? Want als we allemaal uniek zijn, dan zijn er maar weinig huizen die bij heel veel mensen in de smaak zullen vallen. Iedereen heeft tenslotte zijn unieke, eigen smaak, en komt op andere huizen af.

Helaas, in de praktijk blijkt dat toch wat anders te liggen. Misschien zijn we toch wat minder uniek dan we denken, en zijn we als het om huizen gaat met zijn allen toch wel erg op zoek naar hetzelfde. Het is niet voor niets dat er bepaalde soorten huizen zijn die al verkocht zijn voor ze op de markt komen, waar flink boven de vraagprijs wordt geboden, of waar je op een open dag nog 100 geïnteresseerde aspirant-kopers treft. We zijn blijkbaar toch in groten getale een beetje op zoek naar hetzelfde…

Verder zoeken of zelf bouwen?

Een huis dat helemaal aan jouw wensen voldoet vinden is lastig, zeker als jouw wensen nogal overeen blijken te komen met die van zoveel anderen. Hoe los je dat op? Ga je flink boven de vraagprijs bieden, met het risico dat je de rest van je leven kromligt? Of pas je je wensenlijstje een beetje aan, en kies je een huis dat het net niet helemaal is, maar op zich wel voldoet?

Steeds meer mensen kiezen voor een andere oplossing: zij bouwen hun huis zelf. In steeds meer gemeentes worden vrije kavels aangeboden, waarop je zelf een huis kunt laten bouwen. Let wel op, want ook deze zijn zo populair dat ze vaak binnen no time verkocht zijn.

Een huis ontwerpen, dat kan niet iedereen. Je kan wel ideeën hebben over wat je globaal wilt, en zelfs enkele details al helemaal in gedachten hebben, uiteindelijk heb je wel iemand nodig die al die ideeën om kan toveren tot een huis. Ook een huis bouwen is niet iets dat iedereen kan, sterker nog, de meeste mensen gaat het niet lukken. Je gaat dus niet alleen in zee met een architect, maar ook met een aannemer. Dat maakt het bouwen van een huis best een gecompliceerd en vaak stressvol geheel. Maar: is het eenmaal klaar, dan woon je wel in je droomhuis!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*