Houtkachels steeds populairder

houtkachels steeds populairder

De houtkachel is terug van weggeweest! De stijgende gasprijs zorgt ervoor dat steeds meer mensen overstappen naar een houtkachel. Vroeger steeg de meeste warmte nog de schoorsteen in, dit probleem is inmiddels opgelost. De meeste houtkachels van nu hebben een rendement van tachtig procent. Vroeger was dit slechts tien procent. Kortom, de houtkachel maakt een comeback. Heb je er al een?

Houtkachels in allerlei soorten en maten

Wat voor een soort houtkachel je ook prefereert, de keus is enorm. Van de zware klassieke vrijstaande houtkachels tot de meest moderne design kachels in allerlei kleuren, soorten en maten. Ook bestaan er diverse houtkachels met afwerkingen in speksteen of keramiek. Hierdoor wordt de warmte langer vastgehouden. Daarnaast zijn er diverse soorten inbouw- en inzethaarden. De inzethaarden zijn er in diverse maten en kunnen veelal in bestaande situaties geplaatst worden.

Ook de inbouwhaarden met een liftdeursysteem zijn helemaal in trek. Dit zijn inbouwhoutkachels die door middel van een kaderloze ruit omhooggaan, waardoor het dus een openhaard en een houtkachel in één is. Dit nog steeds met een rendement van tachtig procent. Deze haarden kunnen zowel open als gesloten gestookt worden. Een goed voorbeeld hiervan is het vooruitstrevende merk Kal-Fire met de Heat Pure-serie. Deze kun je zo laten inbouwen dat het naadloos aansluit op jouw interieur.

Kostenbesparing

Behalve gezelligheid en de heerlijke warmte van een houtkachel, levert het ook een flinke kostenbesparing op. Dit hangt af van welk houtsoort er gestookt wordt en met welke kachel.

bron: https://www.woonhint.nl/

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*