Huis slopen? Zo ga je om met asbest

Asbest

Als je een huis wilt kopen en verbouwen let er dan bij de inspectie op of er asbest aanwezig is. Als een huis gesloopt moet worden, of deels gesloopt moet worden, moet er dikwijls asbest verwijderd worden. Er gelden in Nederland strenge regels omtrent asbest verwijderen. En dat is niet voor niets. Er kunnen namelijk asbestvezels vrijkomen wanneer het materiaal niet op de juiste wijze verwijderd wordt. Daarom is het in de meeste gevallen aanbevolen om hiervoor een vakman in te schakelen. Ook aan het afvoeren van materiaal dat asbest bevat zijn regels gebonden. Je doet er daarom altijd goed aan om een professioneel bedrijf in te huren voor sloopwerken en asbest verwijderen.

Asbest

Waarom asbest verwijderen?

Zoals we al kort hebben aangegeven in de introductie zijn er flink wat regels omtrent het verwijderen van asbest. Dit komt omdat asbestvezels schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn wanneer ze ingeademd worden. Dit is een van de redenen waarom je mensen op een bouwplaats wel eens mondkapjes ziet dragen. Bij sloopwerken en het verwijderen van asbest materiaal kunnen er namelijk zeer kleine vezels vrijkomen die de gezondheid kunnen schaden. Het is daarom belangrijk om altijd zeer voorzichtig om te gaan met materiaal dat asbest bevat, zelfs als er enkel een vermoeden bestaat.

Wat te doen bij asbest tijdens de verbouwing

Het kan voorkomen dat er tijdens de inspectie nog geen aanwezigheid van asbest is geconstateerd maar dat dit tijdens de verbouwing wel aan het licht komt. In dat geval is het verstandig om direct contact op te nemen met een bedrijf dat de asbest professioneel voor je kan verwijderen. Bij grote bedrijven wordt er gesproken over asbestsanering. Omdat een groot gebouw vaak niet gesloopt kan worden moet het materiaal dat asbest bevat weggesaneerd worden.

revoort

Hulp bij asbestverwijdering

Wil je hulp bij het verwijderen van asbest inschakelen of vraagt de situatie om asbestsanering? Het is mogelijk om het gehele proces van het verwijderen van asbest uit handen te geven, zodat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Er wordt eerst een inventarisatierapport opgesteld door een onafhankelijk bedrijf. Vervolgens zorgt een professioneel team van slopers voor de benodigde vergunningen, de verplichte asbestmeldingen en de daadwerkelijke verwijdering.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*