Ilex crenata haag snoeien

Ilex

Heb je een Ilex crenata haag in de tuin staan maar weet je niet wanneer en hoe je deze moet snoeien? Wij geven je de beste tips in dit artikel over het snoeien van Ilex crenata.

Wanneer snoeien?

Voor de meeste Ilex crenata hagen geldt het advies om deze twee keer per jaar te snoeien: een keer voor de zomer en een keer na de zomer. De meeste mensen kiezen hierbij voor mei en september. Dit zijn uitstekende momenten om de Ilex crenata te snoeien zodat deze mooie, volle vorm houdt. Want dat is wat er gestimuleerd wordt bij het snoeien en onderhouden van de haag: het zorgt ervoor dat de haagplant mooi vol blijft. Kies echter niet voor het snoeien op een dag dat de zon schijnt, want dan is de kans groot dat de blaadjes verbranden en dat is niet wat je wilt. Door te kiezen voor een bewolkte dag voorkom je dit. 

Hoe een Ilex crenata snoeien?

Gaat het om een Ilex crenata haag? Zorg er dan voor dat je alleen de toppen eraf haalt. Dit doe je door de heggenschaar strak langs de haag te houden en in een vloeiende beweging langs de Ilex crenata te laten gaan, zodat alleen de uitstekende takjes eraf worden gehaald. Maak hierbij gebruik van een scherpe heggenschaar zodat je geen verdere beschadiging aan de Ilex crenata brengt. 

Ilex crenata kopen

Bij de webshop Ilexcrenata.nl kun je voor een lage prijs de haagplanten kopen. Deze zijn van uitstekende kwaliteit omdat ze van eigen kwekerij komen, waardoor de prijs zo laag kan blijven. De meeste Ilex crenata soorten worden binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd. Ze zijn in vele verschillende hoogtes verkrijgbaar, van 20 centimeter tot wel een meter. Zelfs als stek van 10 centimeter kun je ze online bestellen! De soorten Green Hedge, Caroline Upright en Maximowicziana Kanehirae zijn er verkrijgbaar en worden netjes verpakt verzonden. 

 

Bij de kwekerij Ilexcrenata.nl hebben ze al meer dan 15 jaar ervaring in het kweken van deze haagplant, ook wel de Japanse hulst genoemd. Omdat kwaliteit bij hen hoog in het vaandel staat bieden ze een groeigarantie van 3 maanden  aan, waardoor je er zeker van bent dat je de beste Ilex crenata haagplanten bij hen koopt! 

 

Weet je niet hoeveel haagplanten je per strekkende meter nodig hebt? Kijk dan op hun webshop voor een eenvoudige tabel waarin wordt uitgelegd hoeveel planten je per hoogte per strekkende meter nodig hebt zodat je een mooie, volle haag in de tuin krijgt van Ilex crenata.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*