Je kruipruimte uitgraven Dit zijn de voordelen!

kruipruimte uitgraven

Een kruipruimte uitgraven is vaak niet eenvoudig. De beperkte ruimte maakt het lastig om het zand zelf uit de kruipruimte te verwijderen. Een klein schepje kan uitkomst bieden, maar vergt veel tijd. In het bijzonder, wanneer het om een grote kruipruimte gaat! Het gebruik van een zuigwagen vormt de oplossing in dit geval. Met een zuigwagen is het uitgraven van kruipruimtes vaak al binnen een uur gedaan, afhankelijk van het oppervlak en de hoogte van de laag met zand. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het uitgraven van kruipruimtes met zo’n zuigwagen. Overigens is een zuigwagen niet alleen te gebruiken bij een kruipruimte uitgraven. Zet de machine ook in bij het uitgraven van boomwortels, bij het uitgraven van vijvers, enzovoorts. 

 

Een kruipruimte uitgraven is snel gedaan met een zuigwagen

Het voornaamste voordeel van een kruipruimte uitgraven met een zuigwagen is het feit, dat de klus snel geklaard is. Zo kun je vrijwel direct door met de werkzaamheden die je in de kruipruimte uit moet voeren. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een lekkage, het impregneren van wanden om vochtproblemen te voorkomen, het verbeteren van de isolatie onder de vloer, enzovoorts. Een zuigwagen zuigt het zand middels een grote slang op uit de kruipruimte. Het door de ruimte bewegen van de slang is voldoende. Het maakt dat een kruipruimte uitgraven niet alleen snel verloopt, maar ook dat dit je weinig moeite zal kosten. 

 

Zuigwagens voorkomen schade aan leidingen

Een andere reden om voor de hulp van een zuigwagen te kiezen bij het uitgraven van een kruipruimte is het feit, dat schade aan leidingen voorkomen wordt. De kans op schade is relatief groot, wanneer je met een schep aan de slag gaat in de kruipruimte. Je moet er niet aan denken, dat je een waterleiding of elektriciteitskabel raakt. Een zuigwagen zuigt het zand weg rondom deze leidingen, zonder de leidingen hierbij zelf aan te tasten. Wel zo veilig om een specialist als Kooiker Zuigtechniek in te schakelen. Zo voorkom je schade.