Kies ook voor toppellets om je kachel mee te stoken

heater

Zeker dit seizoen is het een uitdaging om thuis efficiënt en voordelig te stoken, zodat het binnen aangenaam warm is. Een van de beste apparaten om het in huis goed en snel warm te krijgen, is thuis een pelletkachel gebruiken met goedkope pelletkorrels. Een pelletkachel met pellets heeft een reeks voordelen te bieden voor huiseigenaren die hoge eisen stellen aan het verwarmen van hun woning. Maar wat maakt het gebruik van houtpellets zo aantrekkelijk en populair onder veel huiseigenaren? Dit artikel gaat dieper op deze vragen in.

Een kachel met een indrukwekkend rendement

Wie een pelletkachel aanschaft en gebruikmaakt van goede kachelpellets, kan daarmee een prima rendement bereiken. De betere pelletkachels kunnen een rendement bereiken van minstens 90 procent. Dit houdt in dat niet meer dan 10 procent van de warmte in de schoorsteen verdwijnt. Zo kun je je woning dus op een milieuvriendelijke manier verwarmen met goedkope pelletkorrels. Een pelletkachel verwarmd hiermee aanzienlijk beter dan een standaard, die slechts een rendement van 40 tot 50 procent behaalt, met soms pieken naar 60 procent bij betere rendementhaarden. De prestaties van pelletkachels zijn nog indrukwekkender als je deze vergelijkt met een standaard open haard. Daarvan is het rendement veelal niet hoger dan 15 tot procent en gaat er dus veel warmte verloren.

Een voordelige wijze van opwarmen

Prettig aan een pelletkachel is voorts het feit dat er bij fabrikanten van pellets genoeg goedkope kachelkorrels verkrijgbaar zijn om je woning mee warm te krijgen. De prijs van pelletkorrels is over het algemeen stabiel, waardoor je relatief goedkoop je woning kunt warm stoken. En dat is uitermate prettig in deze tijden van hoge energiekosten. Alles wat je kunt besparen op de energierekening is natuurlijk mooi meegenomen. En met een warmte-efficiënte pelletkachel is dit goed mogelijk. Dus al met al weer een prima argument om de aankoop van een goede pelletkachel met bijhorende pelletkorrels in overweging te nemen.

Een kachelsoort die eenvoudig bedienbaar is

Ten slotte mag niet vergeten worden dat een pelletkachel met houtkorrels comfortabele te bedienen en gebruiken is. Het enige dat je hoeft te doen is via het bedieningspaneel (of via een remote controller) de juiste temperatuur in te stellen. De pelletkachel springt dan vanzelf aan en maakt het snel warm in huis. Zeker in het najaar en de winter ga je hiervan profiteren. Je hoeft niet zoals bij een houthaard of openhaardhout aan te slepen. Een pelletkachel zorgt namelijk zelf voor de invoer van nieuwe korrels. Ideaal toch?