Kies voor makkelijke én trendy wandtegels

Wandtegels badkamer

In bijna elk huis zijn tegels de basis voor de badkamer en het toilet. Ook in andere ruimtes hebben tegels grote voordelen. Tegels zijn makkelijk schoon te houden en ze zijn kras- en slijtbestendig. Daarmee zijn tegels hygiënisch en gaan ze lang mee. Wandtegels zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt een oneindige keuze in structuur en kleuren van tegels. Dit maakt het mogelijk om een tegel te kiezen die past bij jouw stijl en bij je budget. Je kunt de wanden laten tegelen door een tegelzetter, maar je kunt ook zelf aan de slag met onze tips.

Tips bij het kiezen van wandtegels

Is de ruimte die je wilt betegelen klein, kies dan voor grote tegels. Deze geven rust. Kleine tegels zorgen voor het spagevoel in je badkamer. Een combinatie van grote en kleine tegels maakt jouw kamer uniek. Bij een kleine ruimte kan je ervoor kiezen om de vloertegels ook op de wand aan te brengen, dit creëert rust. Als je tegels gekozen hebt, let je bij het kopen van tegels op de productiedatum en het kleurnummer. Zo voorkom je de aanschaf van tegels die net wat van elkaar verschillen. Zorg ook altijd, dat je reservetegels koopt. Zo heb je in geval van beschadiging altijd een voorraadje achter de hand.

Zelf wandtegels zetten

Als je het eenmaal onder de knie hebt, is zelf tegels zetten niet moeilijk. Zorg dat je het juiste tegelgereedschap bij de hand hebt. Tegels passen nooit precies, dus je hebt ook een tegelsnijder nodig om de tegels op maat te snijden. Om te zorgen, dat de tegels recht op de muur komen maak je een raamwerk van hout op de wand vast. Tegellijm smeer je met een lijmkam op de muur en vervolgens plak je de tegel op de muur. Na het uitharden is het nog een kwestie van voegen. Voegen doe je met een voegspaan. Ook de voegen laat je drogen. Daarna maak je de wand schoon en is de klus geklaard.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*