Klussen zonder rommel; het kan!

Klussen zonder rommel het kan

Heel wat klussen in huis kan je zelf doen, denk maar aan een muur schilderen of een laminaatvloer aanleggen. De meeste klussen zorgen echter voor heel wat rommel en vooral een heel vuile omgeving. Het is daarom raadzaam om voor het klussen een groothandel schoonmaakmiddelen op te zoeken. Hier vind je namelijk geschikte hygiëneproducten en hulpmaterialen zodat je woning ook tijdens de verbouwingen er piekfijn zal uitzien!

Een goede organisatie

Om de werkplek schoon te houden, is een goede organisatie enorm belangrijk. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen in huis hebt. Ga je bijvoorbeeld je woning schilderen, heb je niet alleen voldoende verf en verfkwasten nodig. Je zal ook zeker afdekdoeken en afdekfolie nodig hebben om al je meubilair te beschermen. In een groothandel schoonmaakmiddelen vind je bovendien ook speciale producten om verf te verwijderen. Haal deze zeker in huis, zodat eventuele ongewenste verfspatten meteen verwijderd kunnen worden!

Een overzichtelijke werkplek

Verder is het belangrijk de werkplek overzichtelijk te houden. Bewaar al het werkmateriaal op een vaste plek. Ben je van plan iets te slopen of te lassen, heb je goed werkend gereedschap en werk- of lashandschoenen nodig. Het is dan ook een goed idee deze op een droge en veilige plek in je werkplaats te bewaren. Vergeet ook het gereedschap en eventueel de lashandschoenen dagelijks schoon te maken. Zo wordt de kwaliteit bewaard en zullen ze langer meegaan!

Een schone werkplek

Tenslotte moet de werkplek constant schoon gehouden worden. Welke klus je ook doet, er komt steeds afval aan te pas. Zorg daarom voor voldoende afvalzakken. Ga je een hele ruimte in je huis verbouwen, kan je eventueel voor een afvalcontainer zorgen. Hier kan je immers steen, zand en hout in kwijt. Het is trouwens niet voldoende om de werkplek één keer per dag schoon te maken. Om het klussen vlot te laten verlopen, kan je best constant al het vuil meteen in afvalzakken steken en het fijnstof regelmatig even wegvegen. Zo vermijd je dat het afval zich ophoopt en je het overzicht verliest.

Proper klussen kan, maar je hebt hier een goede planning en voorbereiding voor nodig. Spreek voor het klussen een groothandel schoonmaakmiddelen aan, zodat je alle nodige schoonmaakproducten zeker in huis hebt. Zorg ook voor een goede organisatie en maak de werkplek meerdere keren per dag schoon. Alleen zo vermijd je dat je woning een echte bouwwerf wordt!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*