Maak gebruik van een taatsdeur in je woning

taatsdeur-woning

Heb je wel eens van een taatsdeur gehoord? Wanneer dat niet het geval is dan ben je niet de enige. Veel mensen kennen de term zelf niet, maar wanneer ze de deuren zelf zien dan weten ze waarover er wordt gesproken. Wanneer jij op zoek bent naar een unieke deur in je woning dan is een taatsdeur eventueel wel wat voor jou. Onderstaand daarom meer informatie en voor jou de mogelijkheden om te bepalen of deze ook binnen jouw interieur past.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een bijzondere deur die een andere vorm van een scharnier heeft dan de meeste deuren. Waar de meeste deuren zijn vastgemaakt met een scharnier in de muur, is dat bij een taatsdeur niet zo. Deze wordt namelijk vastgemaakt in het plafond en de voer met een ander soort scharnier. Door deze vorm waarbij de deur wordt vastgemaakt, ontstaat er een voordeel dat de deur op een andere manier kan draaien. In plaats van dat de deur slechts een kant op kan draaien, kan een taatsdeur juist beide kanten op draaien. 

Verschillende soorten en mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten van deze deuren, maar een van de populairste manieren is in de vorm van deuren van glas. Deze geven namelijk een bijzondere uitstraling. De taatsdeuren van glas zijn overigens niet van normaal glas gemaakt, maar ze bestaan uit gehard veiligheidsglas. Daardoor ben je er zeker van dat de deur ook niet zomaar zou breken of er iets mee kan gebeuren. 

Er zijn nog meer veel mogelijkheden, zoals een enkele taatsdeur of een dubbele taatsdeur en de taatsdeuren van glas zijn op maat te maken. Wanneer jij denkt dat een taatsdeur iets is dat goed past in jouw woning dan is er met de vele verschillende mogelijkheden altijd wel iets te vinden hoe het in jouw huis past.

Al andere deuren in je woning?

Soms kan het onnodig aanvoelen om nieuwe deuren in je woning te plaatsen, omdat je al andere deuren in je woning hebt. Wanneer dat het geval is dan is het de vraag of het voor jou de moeite waard is om de oude deuren te vervangen voor de nieuwe deuren. 

Wanneer je woning nog gebouwd moet worden of je een gehele renovatie moet doen, dan is het slim om hier hierbij mee te nemen. In het geval van nieuwbouw kun je het meenemen als meerwerk. Bij het zoeken van een nieuwbouwwoning is het ook altijd goed om op de site van de woningen goed te kijken naar alle mogelijkheden en overleg het met de aannemer of makelaar. Zorg wel dat je er goed over onderhandelt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*