Meerwaarde creëren om je woningwaarde te laten stijgen

Er zijn verschillende manieren om de waarde van je woning te doen laten stijgen, in de periode voor de verkoop hiervan. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de isolatie in huis door extra isolatiemateriaal aan te brengen of de slecht isolerende ruiten te vervangen. Ook creëer je meerwaarde door te investeren in de tuin. Overweeg bijvoorbeeld een inbouwzwembad, of kies voor een van de vele veranda’s die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Het voordeel van een veranda of tuinkamer is het feit dat je het hele jaar door van het mooie weer kunt genieten. 

Investeren in de tuin bij je woning 

De tuin moet een plek zijn om heerlijk te kunnen ontspannen na een lange dag op het werk. Het is voor kopers niet prettig, wanneer zij de tuin opnieuw aan moeten leggen na de aankoop van de woning. Denk aan een tuin waarvan op de tegels een groene aanslag zit, een tuin waarvan de borders overwoekerd zijn, enzovoorts. Zoals reeds genoemd werd kan de aankoop van een veranda of tuinhuis het overwegen waard zijn bij een investering in de tuin. Het fijne van een veranda ten opzichte van een tuinhuis is het feit, dat de voorzijde van de veranda standaard open is. Zo is het hier in de zomermaanden niet te warm! Het dak en eventueel gesloten zijkanten bieden bescherming tegen neerslag en een harde wind. 

Tip: je kunt een veranda heel eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse webwinkels met een breed scala aan veranda’s en tuinhuizen. Heb jij al een beeld van de eisen waaraan de veranda moet voldoen? 

Zorg voor een verbeterde isolatie in huis 

Naast de mogelijkheid om de tuin te vernieuwen, kan ook een investering in de isolatie binnen je woning interessant zijn. De isolatie verbeter je bijvoorbeeld door de ruiten te vervangen. Mogelijk maak je momenteel nog gebruik van ruiten met een hoge Ug-waarde. Dit betekent dat er relatief veel warmte uit de woning kan stromen. Combineer het vervangen van de ruiten in huis met het vernieuwen van de kozijnen. Laat houten kozijnen vervangen voor modellen van kunststof. Het voordeel van kunststof is dat het een betere isolatiewaarde heeft, bijzonder duurzaam is en weinig onderhoud vergt. 

Groene dakbedekking op een plat dak

Een andere manier om de isolatie in huis te verbeteren is de keuze voor een groene dakbedekking. Deze groene dakbedekking bestaat uit een combinatie van verschillende mossen en grassen. Niet alleen ziet het er bijzonder stijlvol uit. Ook verbetert het de isolerende werking van het dak. In de winter blijft het lekker warm in huis, terwijl de woning in de zomermaanden koeler zal zijn met een groen dak. 

Zonnepanelen op het dak plaatsen 

Vervang je de dakbedekking van je dak? Combineer het in dat geval met het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen behoren tot de trends van de laatste jaren, daar het steeds goedkoper is geworden om ze te plaatsen. Het rendement van zonnepanelen nam daarbij toe, waardoor een groter deel van de benodigde energie wordt opgewekt door de panelen op het dak. Goedkoop wonen, wat voor iedere potentiële koper interessant is! 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*