Noodverlichting kopen

Noodverlichting

Voor diverse doeleinden kan het van belang zijn om noodverlichting te kopen. Noodverlichting led kopen kun je bijvoorbeeld doen voor een bedrijfsgebouw. Dit zodat door middel van de noodverlichting de vluchtroute in het gebouw duidelijk wordt gemaakt. Daarnaast komt noodverlichting op verschillende andere plekken voor. Denk bijvoorbeeld maar aan tunnels, fabriekshallen, magazijnen, winkels, etc. Het is te allen tijde belangrijk dat er in een groot gebouw een vluchtroute aanwezig is. Dit zodat personeelsleden, weggebruikers en eventuele bezoekers de ruimte kunnen ontvluchten in geval van een calamiteit. Denk hierbij maar aan een brand of een ongeval. Wanneer je pas de eigenaar bent geworden van een bedrijfsgebouw, is het belangrijk dat je in dit gebouw noodverlichting aanbrengt. Naast dat het belangrijk is om in je bedrijfsgebouw noodverlichting aan te brengen, is het minstens zo belangrijk om deurdrangers op de vluchtdeuren te plaatsen.

Deurdrangers op vluchtdeuren

Bij een vluchtroute wordt er altijd gebruik gemaakt van één of meerdere vluchtdeuren. In geval van een calamiteit is het belangrijk dat de deuren vertraagd dichtgaan. Dit zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren bij de vluchtdeur. Denk bijvoorbeeld maar aan een mindervalide die een rolstoel gebruikt en ook gebruik wil maken van de vluchtdeur. Om ervoor te zorgen dat de deuren vertraagd sluiten, kun je op elke vluchtdeur een deur sluiter plaatsen. Wanneer jij dus onlangs de eigenaar bent geworden van een bedrijfsgebouw, is het niet alleen belangrijk om noodverlichting aan te brengen in het gebouw, maar ook om deurdrangers op de vluchtdeuren te plaatsen. Er zijn verschillende soorten deurdrangers verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een deurdranger voor een buitendeur of een deurdranger met een glij arm. Je kunt een deurdranger eenvoudig zelf monteren. Dit kun je doen door de stelschroeven van de deurdranger zo in te stellen dat de deur langzaam dichtgaat. Wanneer je liever de deurdrangers op je vluchtdeuren wil laten monteren door een specialist is dit ook mogelijk.

Deurdrangers laten monteren door een specialist

Er zijn speciale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van diverse veiligheidstoepassingen bij bedrijven. Je kunt hier dus ook de deurdrangers voor de vluchtdeuren in je bedrijfsgebouw door laten monteren. Het laten plaatsen van diverse veiligheidstoepassingen door een gespecialiseerd bedrijf heeft veel voordelen. Vaak sluit je namelijk met zo’n bedrijf een bepaald contract af. Dit houdt in dat de veiligheidstoepassingen regelmatig worden gecontroleerd. Hierbij kun je denken aan het juist functioneren van de deurdrangers, maar ook aan de werking van de noodverlichting. Het kan namelijk voorkomen dat de noodverlichting niet naar behoren werkt. Dit omdat er bijvoorbeeld een kapot lampje in de noodverlichting zit. Wanneer je een contract afsluit met zo’n gespecialiseerd bedrijf, ben je er als het goed is altijd van verzekerd dat de verschillende veiligheidstoepassingen die jij hebt aan laten brengen in je bedrijfsgebouw altijd naar behoren werken op het moment dat er een calamiteit optreedt binnenin je bedrijfsgebouw. Je wilt immers niet dat één van je personeelsleden gewond raakt of komt te overlijden bij een brand doordat de deurdrangers op de vluchtdeuren hun werk niet deden.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*