Opties om te douchen bij de verbouwing van je badkamer

verbouwing badkamer

Ga je de badkamer verbouwen? Dit is geweldig nieuws. Eindelijk kun je de ruimte helemaal eigen maken. Het lastige van een badkamerrenovaties is dat je tijdelijk geen gebruik kunt maken van je douche. Gelukkig zijn er diverse opties beschikbaar waardoor je toch comfortabel kunt blijven douchen gedurende de periode van de verbouwing.

Aanrader: ga jij de toiletten in je woning verbouwen? Dan kun je voor een toiletunit van MobielToiletKopen.nl kiezen. Zo kun je tijdens de verbouwing gewoon naar het toilet.

Douchen bij familie, vrienden of buren

Een van de meest voor de hand liggende opties is om te douchen bij anderen. Deze mensen zullen het vast geen probleem vinden dat je een aantal keer per week bij hen gaat douchen. Ook als je een goede band hebt met je buren, is het zeker niet raar om te vragen of je gebruik kunt maken van hun douche. Dit is een fijne optie wanneer je mensen in de buurt hebt wonen. 

Douchen in de sportschool

Is het geen optie om bij je familie, vrienden of buren te douchen? Dan is de sportschool een handige optie. In alle sportscholen zijn douches beschikbaar waar je gebruik van kunt maken. Elke keer na je work-out kun je daar comfortabel douchen. Misschien werkt het nog eens motiverend om vaker de sportschool te bezoeken!

Douchen in een mobiele douchecabine

De laatste optie om te kunnen douchen tijdens een verbouwing is door een tijdelijke douche te kopen of te huren. Mobiele douchecabines zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken als nooddouche. Je kunt deze douche in elke omgeving plaatsen. Je kunt de mobiele douche bijvoorbeeld ook gebruiken als camping douche, evenement douche, verbouwing douche of op een bouwlocatie. Maar het is zeker een ideale oplossing tijdens een verbouwing.

Je kunt de tijdelijke douche binnenshuis gebruiken, maar het is wel aan te raden om hier een lekbak onder te plaatsen om eventuele lekkages tegen te gaan. Een nooddouche is verder zeer makkelijk schoon te houden en te reinigen. Dit betekent dat je tijdens de verbouwing comfortabel gebruik kunt blijven maken van de mobiele douche. Een mobiele douche kan ook worden voorzien van een geiser, boiler, doorstroomverwarmer of kan gebruikt worden als een koude nooddouche. Het is ook mogelijk om een douche- of kleedhokje naast de nooddouche te plaatsen. Dit is ideaal wanneer je de nooddouche buiten je woning wilt plaatsen en toch comfortabel kunt omkleden en afdrogen.