Waarom zijn visgraat vloeren zo populair?

visgraat vloeren

De visgraat vloeren zijn weer totaal terug van weggeweest. Deze vloeren werden heel vroeger al gelegd in chique paleizen of bij rijke mensen thuis, maar daarna werd deze stijl toch langere tijd vooral als ouderwets gekwalificeerd. Echter is deze vloersoort weer compleet terug van weggeweest, wellicht zelfs wel beter dan ooit tevoren. Veel mensen, waaronder ook veel jongeren, kiezen tegenwoordig voor een visgraat vloer in hun huis. Maar waarom zijn visgraat vloeren zo populair?

Visgraat vloer van PVC

Vroeger werd een visgraat vloer alleen maar geproduceerd van hout, wat zorgde voor veel onderhoud en er ook voor zorgde dat er uitgekeken diende te worden met vocht of een plens water wat er op de houten visgraat vloer viel. Tegenwoordig is deze vloersoort echter ook gewoon te verkrijgen als PVC versie die niet van echt hout te onderscheiden is. Echter heeft PVC vele voordelen ten opzichte van hout. PVC is bijvoorbeeld goed bestand tegen vocht, heeft weinig onderhoud nodig, is slijt en krasvast en dus ideaal om op de vloer te leggen als je een gezin hebt met kleine kinderen of huisdieren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de visgraat PVC vloer van VloerXL om te kijken wat er allemaal mogelijk is. 

Sfeervol

Aangezien visgraat vloeren er tegenwoordig net zo uitzien als de houtvarianten vroeger, ziet een visgraat vloer er ook enorm sfeervol uit in een woonkamer. Gecombineerd met een aantal mooie meubels zorg je zo al vrij snel voor een enorm sfeervolle woonkamer. 

Tijdloos

Zoals al eerder geschreven is deze stijl compleet terug van weggeweest. In de 16e eeuw was deze stijl al populair en nu maakt de visgraat vloer weer een gigantische opmars mee en wilt vrijwel iedereen die zijn of haar woning nu inricht kijken of een visgraat vloer mooi staat in hun woning. 

Diverse varianten

Ook bij een visgraat vloer heb je veel mogelijkheden om uit te kiezen. Wil je een lichtere vloersoort? Dan is dat mogelijk. Wil je een wat chiquere uitstraling aan je woonkamer geven? kies dan voor wat donkerdere planken op de vloer. Eigenlijk is er voor elke ruimte wel een visgraat vloersoort verkrijgbaar. Bij VloerXL zijn vele soorten visgraat vloeren verkrijgbaar.