PE-lasapparaat, waar heb je dat voor nodig?

lasapparaat

Polyethyleen is een kunststof soort dat wereldwijd gebruikt wordt. Als u polyethyleen verhit is het buigbaar en kunt u het goed gebruiken voor producten met uiteenlopende doelen. Polyethyleen ook wel PE is erg handig bruikbaar. Om PE op de juiste maat te krijgen is het mogelijk te PE lassen met een PE-lasapparaat.

 

Kunststoflasapparaten

Om polyethyleen te lassen zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. U kunt PE lassen met een hete lucht föhn of een lasexstruder. De hete lucht föhn is handig voor kleinere lasklussen en de lasextruder is beter voor het lassen van polyethyleen in een korte tijd. Met een lasextruder is de precisie beter dan een hete lucht föhn.

Je hebt twee soorten types van kunststoffen, HDPE en LDPE.

HDPE is een vorm van polyethyleen met een hoge dichtheid en kan alleen gehecht worden met een ander HDPE-materiaal. Om HDPE aan elkaar te lassen is een lasapparaat nodig van 300 graden, bij deze graden in Celsius wordt het vloeibaar en kan het aan elkaar gehecht worden.

 

LDPE lijkt heel erg op HDPE, het verschil is alleen dat LDPE een minder hoge dichtbaarheid heeft dan HDPE. Het lassen van LDPE heeft een minder hoge dichtbaarheid waardoor het lassen met een lasapparaat minder hoog in Celsius hoef te zijn. Het is dus mogelijk om LPDE te lassen op een lagere tempratuur dan HDPE.

 

Lasextruder

Een lasextruder zorgt voor meer precisie bij het lassen. Het is mogelijk om bij LDPE EN HDPE uitstekende lassen te maken. Een Lasextruder is makkelijk verstelbaar in de juiste tempratuur, waardoor het lassen van kunststof makkelijker wordt.  Bij een hete lucht föhn kan het PE vloeibaar worden en kan als PE-lasapparaat beter bij verstopte of lastige plekken komen. Dit is bij een lasextruder erg lastig om te doen. Het is dus erg belangrijk om er op te letten wat u gaat lassen en op wat voor aantal graden en met welk soort lasapparaat.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*