Bij het lezen van deze titel moest je vast wel een paar keer knipperen. Staat dat er nu echt? Jazeker! Want zeker nu in tijden van corona zien we dat de werkzaamheden op de bouw zo goed als stil vallen. Met name zzp’ers lijden hier enorm onder. Het is daarom een goed moment om je toekomstperspectief bij te stellen. De bouwsector is hard werken en in sommige gevallen ook best onzeker. Wanneer je kiest voor een sector waar baanzekerheid bijna gegarandeerd is, kan dit heel veel extra stress schelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baan in de agrarische sector? Ook hier ben je voornamelijk lekker met de handen bezig en kan je zelfs de eigenschappen die je nodig hebt in de bouw toepassen. Stressbestendig, gemotiveerd en niet bang om hard te werken ben je immers al.
Heb jij altijd al interesse gehad in de agrarische sector? Maar nooit deze stap durven nemen? Dan is omscholen tot agrariër zeker een goed idee. Kijk alleen maar naar de agri recruitment. Er liggen banen voor het oprapen. Hoog tijd dus om voor die baanzekerheid te kiezen. En stiekem heb je ook nog eens heel veel aan je kennis en ervaring als klusser!
Welke opleidingen zijn er?
Er zijn heel veel verschillende opleidingen mogelijk om je te laten omscholen tot agrariër. Zowel op MBO- als Bachelor en Master niveau. Het is daarom geheel afhankelijk van je eigen kennis, ervaring en niveau welke opleiding het beste bij je past. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat een wervingsbureau met name naar goed opgeleide mensen op zoek gaat. Er is een enorme schaarste aan goed opgeleid personeel in de agrarische sector. Wanneer je met een goede opleiding kunt beginnen, dan heb je bijna direct zekerheid na het afstuderen.
Bedenk voordat je een opleiding start ook wat je precies wilt gaan doen in de agrarische sector. Als je leidinggevende taken op je wilt nemen, dan moet je naar een hogere opleiding gaan kijken. Wie zich prima voelt op de werkvloer heeft vaak weer voldoende aan een MBO-diploma.
Werken en leren tegelijkertijd
Natuurlijk is het ook goed voor te stellen dat je niet zomaar een baan wilt opgeven en je laten omscholen als dit betekent dat je maanden of misschien wel jaren zonder inkomen zit. Dit is bijna niet op te vangen, zelfs niet als je in je vrije tijd misschien nog wat bij klust. Gelukkig is het bij de meeste agrarische vacatures mogelijk om jezelf omhoog te werken. Je hoeft niet direct de beste opleiding genoten te hebben. Ze zitten tegenwoordig te springen om personeel en doen er ook alles aan om jou in enige tijd goed op te leiden en inmiddels te laten integreren binnen het bedrijf. Werken en leren tegelijkertijd is anno 2020 helemaal hot. Laat je daarom niet uit het veld slaan vanwege de mogelijkheid om een vast salaris te verliezen, maar werk je omhoog binnen de agrarische sector terwijl je ondertussen de nodige diploma’s binnen sleept. Hierdoor blijf je jezelf ontwikkelen, hou je je salaris en leer je ondertussen in de praktijk al alle kneepjes van het vak. Wat kan je nog meer wensen?
Laat een reactie achter