Rondstroppen laten keuren door EKH

Omdat er in de hijs- en hefbranche met veel materialen, zoals bijvoorbeeld ook de welbekende rondstroppen wordt gewerkt, is het van groot belang dat er een keuring door een erkend bedrijf zoals EKH wordt uitgevoerd, waarmee kan worden aangetoond, dat je op de goede weg zit en op een juiste manier aan het werk bent met de materialen die je gebruikt. Een bedrijf die werkzaam is in deze branche gebruikt veel verschillende soorten materialen en die hebben allemaal invloed op de veiligheid van de medewerkers, maar daarnaast natuurlijk ook op de veiligheid van de omstanders. Dat is ook erg belangrijk om als werkgever te waarborgen en daarnaast worden daar ook eisen aangesteld door de brancheverenigingen. Om daar zo goed mogelijk aan te kunnen voldoen wordt er een jaarlijkse controle uitgevoerd door de EKH, die ervoor zorgt dat alles wordt gekeurd, zoals bijvoorbeeld de rondstroppen.

Gewicht

De rondstroppen die de EKH keurt worden op een aantal dingen gecontroleerd. Omdat deze stroppen veel invloed hebben op de rest van de materialen, omdat deze veel gewicht dragen. Het is belangrijk dat deze van een goede kwaliteit zijn en dat deze niet zijn versleten. Dat is een van de onderdelen waar er door een keurmeester tijdens de keuring van de rondstroppen naar zal worden gekeken. Daarnaast wordt er niet alleen maar naar de strop zelf gekeken, dat wil zeggen het touw waarmee deze zijn gemaakt, maar daarnaast wordt er uiteraard ook een zeer serieuze blik geworpen op het uiteinde hiervan welke de stroppen en andere materialen met elkaar kan verbinden en waarmee de stroppen natuurlijk ook worden vastgezet. Dat betreft eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de gehele rondstroppen en daarmee worden dan ook de eisen voor een grotendeel gedekt.

Bonnetjes

Wat erg handig is om te doen wanneer je werkzaam bent in deze branche, is dat je alle bonnetjes die je hebt bewaard om op die manier een aantoning te kunnen doen van wanneer je de producten hebt aangekocht. Zo kan je de keurmeester bijvoorbeeld laten zien dat de rondstroppen die jij gebruikt binnen je bedrijf maar een half jaar oud zijn. Sommige rondstroppen gaan voor een langere periode mee. Kijk wel goed uit bij de aanschaf van deze stroppen welke je koopt. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop en daar moet je dan ook wel rekening mee houden, want wanneer de materialen niet worden goedgekeurd, kan je een heel hoge boete krijgen of je kan een tijdje niet aan de slag. Dat kan ook hoog in de papieren oplopen natuurlijk. Zorg er dus voor dat je al je materialen op een goede manier behandeld en dat je goed weet hoe je met dit omgaat. Dit ga je weer nodig hebben tijdens de keuring die door de EKH of een van de andere erkende bedrijven wordt uitgevoerd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*