Tuin inrichten? Volg deze tips!

Tuin inrichten

Heb je veel onkruid in de tuin groeien en/of kunnen de plantjes wel meer liefde gebruiken? Kortom, kan jouw tuin ook wel een oppepper gebruiken? Dan is het broodnodig om wat meer aandacht te besteden aan de tuin! Het voorjaar is daar de perfecte periode voor. Zodra de zon meer begint te schijnen, is jouw tuin weer helemaal klaar voor het mooie weer. Echter vinden veel mensen de tuin inrichten een lastige klus. Daarom geven we in dit artikel een aantal handige tips hoe je dit het beste aanpakt. Lees dus snel verder om het maximale uit je tuin te halen!

Praktisch oogpunt

Houd een praktisch oogpunt in gedachte als je de tuin inricht. Heb je dus bijvoorbeeld geen groene vingers? Dan is het beter om niet al te veel planten in de tuin te hebben die veel aandacht en onderhoud vragen. Kies in plaats daarvan liever voor kunstgras of planten waar je vrijwel geen omkijken naar hebt, zoals bamboe. Om de tuin gezelliger te maken hoef je trouwens niet alleen aan planten te denken. Decoratieve elementen zoals beelden, tuinmeubilair of tegels dragen namelijk ook bij aan de sfeer in de tuin. Leg bestrating aan in de tuin op plekken waar je veel op loopt of waar je tuinmeubilair op plaatst. Verder is kunstgras ook een goede optie als je geen zin of tijd hebt om aan tuinonderhoud te doen. Tegenwoordig ziet kunstgras er net zo uit als echt gras! Bijkomend voordeel is ook dat kunstgras eenvoudig zelf aan te leggen is. Op internet staan voldoende tutorials hoe je dit moet aanpakken.

Bomen planten

Een boom kan een echte eyecatcher worden in de tuin, maar dan moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Een kleine boom ziet er voor de komende jaren nog leuk uit, maar hoe zal het zijn over tien of twintig jaar? En hoe snel groeit een boom dan? Het is een heel gedoe als de boom in de toekomst toch te groot wordt en dat je hem dus moet omkappen. Maar een traag groeiende boom is natuurlijk ook niet geweldig. Je schenkt dan jaren aandacht aan de verzorging, zonder dat er een resultaat tegenover staat. Doe dus goed research over welke bomen er zoal zijn, hoe deze groeien en hoe de verzorging in zijn werk gaat!

Grote tuin inrichten

Het inrichten van een grote tuin is uiteraard moeilijker dan een kleinere tuin. Het vergt creativiteit om ervoor te zorgen dat er een gezellige sfeer heerst. Het voordeel van een grote tuin is wel dat je meer opties hebt om de tuin speels in te delen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende grondelementen met elkaar te combineren, zoals een gazon en tegels. Of wat dacht je van een vijver? Een vijver zorgt voor veel gezelligheid en heeft een natuurlijke uitstraling. Houd er overigens rekening mee dat een vijver natuurlijk wel onderhoud vraagt, dus doe ook hier goed onderzoek naar.

Terrasoverkapping

Zit jij graag in de tuin? Dan is een terrasoverkapping iets om over na te denken. Je kunt dan in de winter of met slecht weer buiten blijven zitten en genieten van de tuin! Een terrasoverkapping kan op deze manier een verlengstuk van de huiskamer worden en je zit er altijd lekker droog bij. Maar ook tijdens warme dagen is een terrasoverkapping heel handig, want dan kun je juist in de schaduw zitten en hoef je niet naar binnen te vluchten vanwege de hitte. Een terrasoverkapping is trouwens het meest geschikt voor grotere tuinen, want er moet voldoende ruimte overblijven voor het terras en de overkapping zelf.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*