Tips voor het aanleggen van graszoden

Tips voor het aanleggen van graszoden

Hark bodemniveau – Hark het grondniveau en zorg ervoor dat het een centimeters onder de helling van sprinklerkoppen of verharde delen, zoals trottoirs, patio’s of opritten ligt. Harken egaliseert het oppervlak en creëert ook losse gronddeeltjes, die ideaal zijn voor graswortels om in weg te zinken. De grond moet vochtig zijn als u op graszode plaatst. Bewater 24 tot 48 uur goed voor de plaatsing.

Rol de graszoden uit

Begin met het leggen van graszoden langs een rechte rand, zoals een terras, een hek, een bloembed of oprit. Werk met hele stukken, leg ze een voor een, van begin tot eind. Loop niet op de graszoden terwijl u het legt en haal voetafdrukken die u in de bodem maakt weg als het wel gebeurd. MAak eventuele rimpels in de zode glad door er overheen te strijken. Plaats de graszoden voorzichtig op zijn plaats, zodat er zijn geen luchtbellen tussen grond en graszoden plaatsvinden.

Leg de graszoden in rijen

Snijd het volgende stuk zode doormidden en leg het tegen de eerste aan en laat de voegen wankelen zoals in een rij stenen. Een goedkoop tapijtmes werkt goed om door zode te snijden.

Plaats kleine stukjes in het midden

Als je kleine stukjes gras vindt, stop ze dan in het midden van het grasveld, zodat alle randen andere stukjes gras raken. Als u kleine stukjes gebruikt om langs de randen van een gazon te vullen, zijn ze gevoeliger voor uitdroging en zullen ze eerder krimpen en zelfs afsterven.

Rol over de graszoden

Gebruik een grasrol om graszoden stevig tegen de grond eronder te duwen. Een nauw verband tussen graszoden en grond is het geheim van wortels die snel in de grond worden gebreid. Beperk het verkeer op de graszode gedurende de eerste drie weken terwijl het zich vestigt.

Bewater de graszoden

Geef je nieuw geïnstalleerde graszoden grondig water en blijf dagelijks water geven tenzij er regen aankomt. Water zou niet op uw nieuwe zode moeten blijven liggen. Als dit het geval is, verkort u de tijd dat u water geeft. Na de eerste week minder water geven om de andere dag. Een diepgeworteld gazon is een van de geheimen van het kweken van een weelderige, gezonde, dikke stand van gras.

Grasmaaien

Tijd voor de eerste keer maaien als gras ongeveer drie centimeter lang is en er minstens tien dagen zijn verstreken sinds je de zoden hebt gelegd. Gebruik een loopmaaier in plaats van een zwaardere rijmaaier en installeer een grasvanger om het maaisel te op te vangen. Op dit punt is het gazon te onrijp om het gras te laten liggen.

Bemesting van gras

Breng een startmeststof aan op het gras na ongeveer vier weken groei. Blijf zware activiteiten op uw nieuwe gazon vermijden gedurende de eerste vier weken na de plaatsing. Daarna kan je genieten van je nieuwe gazon.

Graszoden kopen of meer informatie kunt u vinden op Graszodenkopen.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*