‘Papa, wanneer krijgen wij nou een trampoline? Iedereen die ik ken heeft er ook al eentje’. Een vraag die vele vaders krijgen, wanneer hun kinderen eenmaal het plezier hebben beleefd van een trampoline bij een vriendje of vriendinnetje. ’s Avonds lig je met je vrouw en bed en hebben jullie het erover. Het besluit is genomen, morgen ga je op zoek naar een trampoline. Maar het is niet zo gemakkelijk om zomaar even een trampoline te kopen. Gelukkig weet je dat een Salta trampoline altijd een goede aankoop is, waarmee je je kinderen erg blij kunt maken!
Trampoline ingraven of veiligheidsnet?
Als je dan een trampoline hebt gekocht komt het volgende vraagstuk. Wil je de trampoline ingraven of kies je voor een veiligheidsnet? Misschien heb je er nog helemaal niet over nagedacht, maar het is wel handig om hier goed over na te denken. Er zitten namelijk bij beide opties nadelen aan. Vroeger was het normaal om een trampoline gewoon op poten te zetten, zonder veiligheidsnet. Als er dan iemand af viel, was dat vervelend, maar dat zorgde er niet voor dat er toch een veiligheidsnet omheen geplaatst werd of dat de trampoline ingegraven werd.
Veiligheid gaat voor alles
De voornaamste reden om een trampoline in te graven, is natuurlijk dat de trampoline hierdoor laag boven de grond is. Dat betekent dat als er iemand afvalt, deze niet hard op de grond komt, omdat we al laag bij het oppervlak zijn. Daarnaast staat het ook mooier in uw tuin en lijkt het één geheel. Een trampoline valt natuurlijk meteen op in een tuin, vooral als die hoog op poten staat. Als je de trampoline ingraaft, valt hij minder op. Je kunt hem natuurlijk niet helemaal laten verdwijnen, maar zo zorg je er wel voor dat hij mooi integreert in de tuin.
Veiligheidsnet voor de veiligheid
Het ingraven van een trampoline is de veiligste optie, maar toch kiest niet iedereen daarvoor. Sommigen willen liever geen groot gat in hun tuin hebben en andere vinden het veel te veel moeite om überhaupt een gat te graven. Als je toch graag wil dat je kinderen veilig trampoline kunnen springen, kun je ervoor kiezen om een veiligheidsnet er omheen te doen. Je hebt allerlei soorten netten. Netten waar kinderen makkelijk uit en in kunnen of juist netten waar je als kind zijnde niet makkelijk in of uit kan. Die laatste optie houdt in dat kinderen niet zomaar weg kunnen van de trampoline.
Trampoline op in de zomer, af in de winter
De meeste trampolines staan dag in, dag uit buiten. Dit kan natuurlijk ook makkelijk, alleen zorgt het ervoor dat de levensduur van de trampoline minder wordt. Denk bijvoorbeeld aan de winter. Als er dan sneeuw valt of hevige regenbuien vallen op de trampoline, gaat deze sneller kapot. Daarnaast spring je er als kind zijnde meer in de zomer op dan in de winter. Dit betekent dus dat er voor zou kunnen kiezen om in de winter geen trampoline op te zetten. Wanneer deze niet in de grond is gegraven kun je deze makkelijk uit elkaar halen en bijvoorbeeld in de schuur opbergen, zodat de trampoline uiteindelijk langer mee kan gaan.