Vacuflow voor de beste duurzame vacuümriolering

Klaar met de klassieke vorm van riolering en toe aan iets nieuws? Dan is vacuümriolering misschien wel een goed alternatief voor u. Een prima optie om in dat geval mee in zee te gaan is Vacuflow. Al meer dan 50 jaar is dit de absolute specialist als het gaat om de inzet en ontwikkeling van duurzame vacuümtechnologie. Maar wat maakt deze technologie nou zo veel beter dan de klassieke vorm van riolering? Wij lichten het hieronder toe.

Vacuümriolering heeft veel voordelen als u het vergelijkt met traditionele riolering. Zo is het erg onderhoudsvriendelijk – nagenoeg onderhoudsvrij – en bovendien zeer duurzaam. Het is namelijk een gesloten systeem, wat het tot een milieuvriendelijke oplossing maakt. Het rioolwater kan niet ontsnappen uit de riolering en kan de omliggende gebieden dus niet vervuilen. Naast de onderhoudsvriendelijkheid en de duurzaamheid speelt ook de prijs een positieve rol. Vacuümriolering is relatief goedkoop en bovendien is het makkelijk uit te breiden.

Vacuflow: in vele situaties toepasbaar

Zoals hierboven vermeld is Vacuflow een goede aanbieder van vacuümriolering. Het systeem is in vrijwel iedere situatie toepasbaar. Het meest geschikt is het echter voor gebieden waar dure en grote constructiewerkzaamheden moeten worden vermeden. Hierbij kunt u denken aan kwetsbare ecosystemen of gebieden waar vrij verval moeilijk te realiseren is. Vlakke gebieden met een hoog grondwaterpeil zijn ideale locaties voor vacuümrioleringssystemen.

Hetzelfde geldt voor rotsachtige gebieden, ecologisch kwetsbare gebieden en eilanden en gebieden waar niet veel ruimte is voor de aanleg van een rioolstelsel. Vacuflow wordt echter ook toegepast bij de aanleg van andere dingen. Zo is het bijvoorbeeld erg functioneel bij de aanleg van bijvoorbeeld recreatiegebieden en vakantiewoningen, maar ook bij jachthavens, woonbootprojecten, industrie en nieuwe woonwijken.

De voordelen van Vacuflow

Nog niet overtuigd van Vacuflow? Dan sommen we hier nog een aantal voordelen voor u op. Zo is Vacuflow eenvoudig toepasbaar door de ondiepe aanleg en daarmee de besparing op het grondverzet en bovendien levert Vacuflow geen milieuschade op. Daarnaast is het een lage investering door de geringe diameters van de PVC leidingen en wordt de bronbemaling en sleufstabilisatie geminimaliseerd of zelfs geëlimineerd.