Gordijnen en rolgordijnen op maat

gordijnen

Gordijnen geven je huis sfeer en uitstraling. Daarnaast is het wel zo fijn als jij een donkere ruimte en privacy kunt creëren wanneer jij dat wilt. Wil je gordijnen en rolgordijnen op maat kopen? Lees dan de volgende tips.

Bedenk wel soort gordijnen je wilt


Gordijnen op maat zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen. Verdiep je daarom eens in de verschillende soorten gordijnen en hun voordelen. Zo zijn plisségordijnen ideaal voor in de woonkamer omdat je ze kunt plooien. Zo bepaal je zelf hoe donker of licht je de kamer wilt maken. Velux rolgordijnen zijn ideaal voor een dakraam, werken isolerend en verduisterend. Daarnaast heb je de keuze uit bijvoorbeeld vitrage, overgordijnen, houten jaloezieën of vouwgordijnen. Welk soort raamdecoratie je kiest, is geheel afhankelijk van je wensen en interieur. Ook de kamer waar je de gordijnen wilt ophangen speelt een rol. Zo wil je in de woonkamer meestal licht doorlaten en privacy creëren. In de slaapkamer zijn verduisterende gordijnen een ideale keuze zodat je lekker kunt (uit)slapen.

Gordijnen opmeten


Gordijnen op maat bestellen begint met het opmeten van je gordijnen. Hoe je dit moet doen, is afhankelijk van het soort gordijnen dat je kiest. Zo meet je rolgordijnen anders op dan bijvoorbeeld overgordijnen. Gebruik daarom altijd duidelijke meetinstructies en meet alles minimaal twee keer op. Daarnaast zijn er webshops waar je bent verzekerd tegen meetfoutjes. Mocht je opmeting niet helemaal kloppen, dan worden de gordijnen gratis alsnog op maat gemaakt. Uiteraard kun je het opmeten ook door een specialist laten uitvoeren. Zo ben je er zeker van dat de maat klopt én kun je direct advies vragen over de verschillende materialen, kleuren en soorten gordijnen. Dit is handig als je twijfels hebt of simpelweg zeker wilt weten dat de gordijnen in één keer op de juiste maat wordt gemaakt!