Vensterbank zelf vervangen

Vensterbank

Het installeren van een nieuw venster of het zelf vervangen van de vensterbank is een van de belangrijkste momenten bij het installeren van een vensteropening. Zelfs het mooiste en modernste raam ontwerp ziet er niet compleet uit zonder dit element. Naast het mooie uiterlijk beschermt de vensterbank tegen mechanische belasting en helpt ze ook de temperatuur in de ruimte op peil te houden.

Bijzondere kenmerken

Met de installatie van de vensterbank is het venster voltooid. Deze eenvoudig te maken constructie, bestaande uit een klein vlak stuk PVC, heeft meerdere functies tegelijk.


Beschermend
Een correct geïnstalleerde vensterbank werkt als een barrière voor koude buitenlucht en laat ook geen warmte in de gleuven onder het raam stromen.

Decoratief

De vensterbank kan worden gemaakt van verschillende natuurlijke en kunstmatige materialen en kan daarnaast dienen als ruimte versiering. Ze verbinden muren en ramen tot één geheel. Ook de verschillende decoraties en verse bloemen, die erop geplaatst worden, zijn een lust voor het oog. Daarnaast kun je op de vensterbank een kleine werkruimte, een eethoek en zelfs een kleine ruimte voor een huisdier inrichten.

Materialen


De voordeligste optie is om het kozijn en de vensterbank met hetzelfde materiaal te vervaardigen. Ondanks de populariteit van deze optie kan het ontwerp onder het raam echter van vrijwel elk materiaal worden gemaakt. Het belangrijkste is dat het van hoge kwaliteit moet zijn, mooi en toegankelijk voor de klant.

 

PVC


Het meest populaire materiaal in de moderne bouwmarkt is polyvinylchloride. Het ontwerp met stijve binnenranden is een van de meest gebruikte. Met hun lage kosten kunnen PVC-producten worden vervaardigd in verschillende kleuren en patronen.

 

Acryl plastic

 


Deze optie is iets duurder dan PVC-modellen. Een dergelijke prijs is echter volledig gerechtvaardigd vanwege het feit dat acryl beter bestand is tegen hogere temperaturen. Door zo’n product in de keuken te installeren, kunt je veilig warme pannen erop plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn om het mooie glanzende oppervlak te bederven. Door het acrylaat oppervlak kunt je kiezen uit een groot aantal kleuren.

 

Hout

 


Het plaatsen van een houten dorpel wordt meestal gedaan in combinatie met het plaatsen van een houten frame. De combinatie van een kunststof raam en een houten vensterbank wordt aangegeven als het kozijn zelf gelamineerd is met de houtsoort waaruit de vensterbank bestaat.

 

Spaanplaat en MDF


Deze dorpel ziet er zeer goed uit in combinatie met meubels van hetzelfde materiaal. Het MDF, heeft een goede weerstand tegen vocht. 

Bron: www.deurenweb.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*