Heftruck te duur? Niet als hij al gebruikt is

Heftruck

Stel. Je bent net een nieuw bedrijf gestart als dropshipping partij. Webshops die niet groot genoeg zijn om een eigen magazijn te rechtvaardigen slaan hun producten bij jou op. Je hebt een prachtig magazijn om deze spullen op te slaan maar al met al is het opstarten van je bedrijf toch duurder geweest dan je van tevoren had verwacht. Je magazijn raakt steeds voller en je moet ook pallets in de hoogte gaan stapelen. Maar dat gaat niet zo makkelijk. Je doet onderzoek naar een nieuwe heftruck en komt tot de conclusie dat die aardig aan de prijs zijn.

Tweedehands heftruck

Ineens heb je je eureka moment. Er zijn vast andere bedrijven die ook heftrucks hebben gebruikt en die ze niet meer nodig hebben. Er is immers ook een markt voor tweedehands auto’s, waarom dan niet voor tweedehands heftrucks. Je opent Google en type tweedehands heftruck te koop in de zoekbalk en wordt overladen met resultaten. Jackpot. Er zijn meer dan genoeg keuzes voor het aanschaffen van een gebruikte heftruck. Je begint met vergelijken en al snel zie je een prachtig exemplaar. Hoe weet je nu of dit de juiste heftruck voor jou is?

Eigenschappen van de heftruck

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat de heftruck precies moet gaan tillen. Er zijn heftrucks in allerlei verschillende klasses als het gaat om tilvermogen. Je kunt hier maar beter een beetje kiezen voor een gewichtsklasse boven wat je verwacht nodig te hebben, je weet maar nooit wat de toekomst brengt. Dan is er nog de vorm van aandrijving. Er zijn heftrucks die lopen op benzine en lpg/gas. Maar dit is misschien geen heel goed idee wanneer je de heftruck in gaat zetten in een magazijn, daar wordt de lucht niet frisser op immers.

Je keuze valt uiteindelijk op een elektrisch exemplaar met genoeg tilvermogen. Behalve een paar krasjes op de zijkant ziet hij er spik en span uit. Je gaat over tot aankoop. De aanbieder van de heftruck geeft de heftruck nog een kleine beurt voordat hij aan je geleverd wordt. Zo ben jij verzekerd van een goed functionerende heftruck. Nu kun je gerust aan de slag met ondernemen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*