Verschillende soorten lichtreclame waarmee je jouw bedrijf écht op kan laten vallen

Verschillende soorten lichtreclame waarmee je jouw bedrijf écht op kan laten vallen

Welkom in de creatieve wereld van lichtreclame! Een effectieve, opvallende en stijlvolle manier om je bedrijf of merk in de schijnwerpers te zetten. Van gezellige cafés tot zakelijke bedrijven, maar voor ook kleine ondernemers met een zaak aan huis; lichtreclame is dé oplossing voor een goede eerste indruk. In dit blog duiken we in de wereld van lichtreclame en ontdekken we de vele mogelijkheden, van doosletters en veelzijdige lichtbakken tot futuristische LED-letters. Of je nu op zoek bent naar subtiele gevelreclame of een opvallend statement, er is een lichtreclame-oplossing voor elk bedrijf. Dus lees snel verder en laat je inspireren door de magie van licht!

Doosletters

Doosletters

Doosletters, ook wel bekend als 3D-letters of reliëfletters, zijn een populaire keuze voor veel bedrijven die stijlvolle en opvallende gevelreclame zoeken. Door hun driedimensionale karakter vangen ze met gemak de aandacht van voorbijgangers en bieden ze een moderne en professionele uitstraling.

De mogelijkheden met doosletters zijn vrijwel eindeloos. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals aluminium, RVS, acrylaat en kunststof, waardoor je eenvoudig de juiste uitstraling voor jouw bedrijf kunt kiezen. Qua kleur en afwerking zijn er ook talloze opties, van strakke metallic tinten tot opvallende kleuren en matte of glanzende afwerkingen.

Doosletters kunnen zowel verlicht als onverlicht worden uitgevoerd. Verlichte doosletters zijn vaak voorzien van energiezuinige LED-verlichting, die kan zorgen voor indirecte verlichting of directe verlichting. Deze verlichte varianten geven je gevelreclame niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en ’s nachts een mooie uitstraling.

Voorbeelden van hoe doosletters momenteel worden gebruikt, zijn onder meer de gevels van bekende winkelketens, restaurants, hotels en kantoorpanden. Maar ook kleinere, lokale ondernemingen maken steeds vaker gebruik van doosletters om zich te onderscheiden van de concurrentie. Denk aan de strakke en moderne letters op de gevel van een kapper of de opvallende, kleurrijke doosletters op een ijssalon.

Kortom, doosletters zijn een veelzijdige en opvallende optie voor ieder bedrijf dat op zoek is naar een stijlvolle en effectieve manier om zichzelf in de kijker te spelen. Een signing bedrijf dat het al jaren heel goed doet in Nederland en omstreken is Benelux Sign Systems. Bij hen kun je onder andere terecht voor op maat gemaakte doosletters.

 

 

Lichtbakken
Lichtbakken zijn al erg lang onderdeel van het straatbeeld en blijven onverminderd populair als vorm van gevelreclame. Lichtbakken combineren zichtbaarheid, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor bedrijven die hun boodschap helder en duidelijk willen overbrengen.

Een lichtbak bestaat uit een lichtdoorlatende plaat, vaak gemaakt van acrylaat of polycarbonaat, waarop de gewenste belettering of het logo wordt aangebracht. De lichtbak wordt vervolgens voorzien van energiezuinige LED-verlichting, die zorgt voor verlichting van de belettering op de lichtdoorlatende plaat.

De veelzijdigheid van lichtbakken zit hem in de vele vormen, afmetingen en ontwerpen die mogelijk zijn. Of je nu kiest voor een eenvoudige rechthoekige lichtbak, een op maat gemaakte vorm of een dubbelzijdige lichtbak die van beide kanten zichtbaar is, er is altijd een lichtbak die bij jouw bedrijf past. Daarnaast zijn er talloze opties op het gebied van kleur, lettertype en afbeeldingen, waardoor je jouw lichtbak volledig kunt aanpassen aan je huisstijl en wensen.

Lichtbakken worden in verschillende sectoren en bedrijven ingezet als gevelreclame. Denk bijvoorbeeld aan de herkenbare lichtbakken boven de ingangen van winkels, benzinestations, fastfoodketens en supermarkten. Maar ook lokale ondernemers, zoals bakkers, kledingwinkels en autogarages, kunnen lichtbakken gebruiken om hun zichtbaarheid te vergroten.

Lichtbakken zijn dus een klassieke, betrouwbare en veelzijdige vorm van gevelreclame die zichzelf keer op keer heeft bewezen. Met een op maat gemaakte lichtbak zet je jouw bedrijf zowel overdag als ’s avonds in de schijnwerpers en vergroot je de herkenbaarheid en zichtbaarheid van je onderneming.

LED letters

LED-letters zijn de perfecte combinatie van moderne technologie en stijlvolle gevelreclame. Deze vorm van verlichte belettering biedt bedrijven de kans om op een opvallende en duurzame manier hun merk in de schijnwerpers te zetten.

Het gebruik van energiezuinige LED-verlichting maakt LED-letters een verantwoorde keuze op het gebied van milieu en kosten. LED’s zijn niet alleen efficiënter en duurzamer dan traditionele verlichting, maar hebben ook een langere levensduur, waardoor je minder vaak met onderhoud of vervanging te maken krijgt.

LED-letters kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Ze zijn verkrijgbaar in zowel losse letters als complete woorden of logo’s, wat veel ontwerpmogelijkheden biedt. Bovendien zijn LED-letters in vrijwel elke kleur, grootte en stijl verkrijgbaar, waardoor je jouw gevelreclame volledig kunt afstemmen op de uitstraling van je bedrijf.

Naast de standaard verlichte letters zijn er ook zogenaamde ‘halo’-effect LED-letters, waarbij de verlichting aan de achterkant van de letters wordt geplaatst en een zachte gloed rondom de letters creëert. Dit zorgt voor een subtiele en stijlvolle uitstraling die bijdraagt aan een verhoogde zichtbaarheid en herkenbaarheid van je merk.

LED-letters zijn populair bij bedrijven in allerlei sectoren, van horeca tot detailhandel, maar ook gewoon bij mensen in huis. Voorbeelden van LED-letters in gebruik zijn de opvallende gevelreclame van moderne restaurants, de kleurrijke logo’s van trendy winkels en de stijlvolle belettering bij de ingang van luxe hotels. 

Ben je enthousiast geworden en wil je meer te weten komen over LED-letters? Klik dan hier.

Neon verlichting

Neonverlichting is een klassieke en tijdloze vorm van gevelreclame. Met hun creatieve en sfeervolle uitstraling zijn neonlichten ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke en opvallende manier om hun merk onder de aandacht te brengen.

Neonverlichting bestaat uit met gas gevulde glazen buizen die oplichten wanneer er elektriciteit doorheen wordt gestuurd. Hoewel neonlichten traditioneel in rood, blauw of groen voorkomen, is het tegenwoordig mogelijk om vrijwel elke kleur te creëren met behulp van speciale coatings en verschillende soorten gassen.

De flexibiliteit van neonverlichting is een van de grootste voordelen. De glazen buizen kunnen in allerlei vormen worden gebogen, waardoor je jouw logo, bedrijfsnaam of zelfs afbeeldingen in neon kunt laten uitvoeren. Bovendien straalt neonverlichting een warm en uitnodigend licht uit, wat bijdraagt aan de sfeer en herkenbaarheid van je bedrijf.

Neon Lights

Neonverlichting is geschikt voor veel bedrijven en toepassingen. Van gevelreclame van bars en nachtclubs tot de sfeervolle uitstraling van een klassiek diner of een bakkerij, neonverlichting is een uitstekende keuze voor bedrijven die zich willen onderscheiden met een leuke en opvallende look.

In de afgelopen jaren hebben ook moderne bedrijven en merken de charme van neonverlichting ontdekt. Zo zie je bijvoorbeeld steeds vaker neonverlichte quotes of afbeeldingen in hippe koffietentjes, kledingwinkels en interieurzaken.

Kortom, neonverlichting is een toffe en sfeervolle optie voor gevelreclame die een blijvende indruk maakt. 

Een wereld van mogelijkheden met lichtreclame

Zoals we in dit blog hebben ontdekt, zijn er heel veel opties om je bedrijf op een opvallende en effectieve manier te presenteren met lichtreclame. Van veelzijdige doosletters en klassieke lichtbakken tot futuristische LED-letters en sfeervolle neonverlichting, er is een lichtreclame-oplossing voor elke stijl en elk budget. Let wel op als je gevelreclame aan gaat brengen op het bedrijfspand in Amsterdam; de gemeente is in maart 2022 begonnen met het heffen van reclamebelasting.

Het kiezen van de juiste lichtreclame is essentieel om je merk en bedrijf op de beste manier te presenteren. Door te investeren in hoogwaardige, opvallende en duurzame gevelreclame vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van je onderneming, maar draag je ook bij aan een sterk en consistent merkimago.