Voordelen van warehousing uitbesteden

warehousing

Als het om warehousing gaat, dan zijn er allerlei redenen op te noemen waarom het een goed idee kan zijn om dit aan een externe specialist uit te besteden. Wellicht was jij, als je al een poosje met jouw eigen magazijnfuncties bezig bent geweest, zelf ook al tot die conclusie gekomen. Er zijn inderdaad veel goede redenen om jouw warehousing activiteiten uit te besteden.

Warehousing, wat is dat?

Wat is warehousing precies? Welnu, warehousing is het proces van het opslaan van goederen die later gedistribueerd moeten worden. Warehousing is belangrijk voor al die bedrijven die goederen importeren, exporteren, vervoeren en vervaardigen.

Een centrale locatie voor deze producten geeft dit bedrijf de controle over hun producten en helpt mee om ervoor te zorgen dat de klanten hun bestellingen op tijd ontvangen. Door dit alles op één plek georganiseerd te houden, kan er niet alleen geld bespaard worden, maar kan de productiviteit alsook verhoogd worden.

Waarom warehousing uit te besteden

De strategie voor de opslag (warehousing) en distributie van goederen is een steeds kritischer aspect van het bedrijfsleven. Hieronder bespreken we de belangrijkste redenen waarom ook jij de diensten van een magazijn- en distributiebedrijf maar beter uit kunt besteden.

Een vereenvoudigde workflow

De belangrijkste reden om jouw warehousing uit te besteden gaat om alle logistiek simpel te houden. Bij outsourcing ligt de coördinatielast immers bij de uitbesteder, dus niet bij jou. Het enige dat jij hierbij hoeft te weten is, dat jouw goederen de reis met succes van punt A naar punt B maakt om je klanten tevreden te maken. Je hoeft hier zelf niets voor te doen!

Een vermindering van de indirecte kosten

Door jouw logistiek aan een 3PL dienstverlener uit te besteden, kun jij een aantal directe kosten die met de logistieke activiteit verband houden in variabele kosten omzetten. Dankzij deze logistieke oplossingen hoeft het bedrijf die zijn logistiek uitbesteedt namelijk niet in ruimtes en magazijnen, systemen en technologieën, medewerkers en veiligheidsmaatregelen te investeren.

Een grotere flexibiliteit

Er is een grotere flexibiliteit bij zowel bij de groei van jouw verkoopvolumes als bij een mogelijke terugval. Dit omdat de 3PL partner zowel de ruimtes als het personeel op basis van jouw actuele behoeften eenvoudig kan aanpassen.

De vakmanschap en knowhow

De juiste 3PL partner hebben, betekent dat deze hun expertise en knowhow voor jou ter beschikking stelt. Jij kunt van deze uitgebreide kennis en ervaring profiteren. Dit kan dan het verschil maken tussen het tevreden stellen van klanten of hen verliezen.

Bij de tijd blijven

Alle mogelijke warehousing activiteiten profiteren voortdurend van verbeterde technologieën, waardoor de meeste bedrijven moeite hebben om bij te blijven. Maar als jij jouw magazijnactiviteiten uitbesteedt, dan geef jij deze in handen van experts.

Want als jij deze activiteiten per slot van rekening aan een goed 3PL bedrijf overlaat, dan zullen jouw magazijnactiviteiten altijd up-to-date met de huidige technologieën zijn.

Je op jouw core business concentreren

Door het beheer van de logistieke operaties uit te besteden, kun jij jezelf volledig op jouw eigen kernactiviteiten concentreren. Zo heb je meer tijd voor het ontwikkelen van jouw persoonlijke bedrijfsplannen of ideeën. Je 3PL partner zorgt dan wel optimaal voor al jouw goederen.