Wanneer heb je een mobiele koelcel nodig?

koelcel

Voor veel bedrijven, zoals restaurants, cateraars, evenementenplanners en buurtwinkels met levensmiddelen en bloemen, zijn koelcellen vaak een must-have in plaats van iets wat enkel handig is.

Er zijn diverse mogelijke opties voor bedrijven om aan hun koelopslagbehoeften te kunnen voldoen. Denk hierbij maar aan vrieskisten en inloopkoelcellen. Maar heb jij wel eens overwogen om hiervoor een mobiele koelcel te gebruiken?

De voordelen van een mobiele koelcel

Deze optie wordt vaak over het hoofd gezien als een haalbare oplossing, maar er zijn diverse voordelen aan het hebben van een mobiele koelcel van bijvoorbeeld de Dawsongroup.

Hier zijn een aantal redenen waarom ook jij een mobiele koelcel zou willen overwegen.

Het gemak

Het meest voor de hand liggende voordeel is tevens de nummer één reden te noemen. Mobiele koelcellen zijn immers precies dat: mobiel. Je kunt zo’n koelcel dus overal waar je het nodig hebt toepassen.

Het is ideaal als jij regelmatig een speciale gelegenheid hebt, zoals een bruiloft of een ander evenement, waarvoor je absoluut een koelcel nodig hebt om je goederen koud te houden.

Wanneer deze mobiele koelcel / reefer immers op een trailer is geplaatst, dan neem je deze simpel overal mee naartoe. Alles wat je nodig hebt is dan ter plaatse als je daar aankomt. Het enige dat je nodig hebt is een stroombron om je mobiele koelcel op aan te sluiten.

De veelzijdigheid

Mobiele koelcellen zijn op twee verschillende manieren zeer veelzijdig.

Ten eerste is een mobiele koelcel heel veelzijdig inzetbaar. Het gebruik ervan is per slot van rekening niet enkel tot alleen evenementenplanners en cateraars beperkt. Er zijn zoveel andere professionele toepassingen voor een mobiele koelcel. Zoals het als een tijdelijke opslag bij een verbouwing te gebruiken.

Ten tweede is een mobiele koelcel ook veelzijdig omdat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Zo kan het perfect aan jouw behoeften voldoen.

De betaalbaarheid

Je zou misschien denken dat al het fijne van zo’n mobiele koelruimte buiten jouw budget ligt, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Een mobiele koelcel is namelijk een zeer budgetvriendelijke optie, omdat jij hierbij niet de kosten hoeft te dragen die er gepaard gaan met het installeren en gebruiken van een vaste koelopslagoplossing.

De temperatuurregeling

Als laatste is het natuurlijk zo, wanneer jij jouw goederen koud moet houden, dat je dan ook zeker wilt dat deze goederen ook constant koud blijven. Met een mobiele koelcel kun je de temperatuur heel eenvoudig naar jouw behoefte aanpassen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je goederen overal op een constante temperatuur blijven om zo bederf te voorkomen, maar voldoe je eveneens aan alle wettelijke vereisten.

Conclusie

Een draagbare koelcel kan kortom een uitstekende investering zijn en kan evenzo zeer eenvoudig aan de specifieke behoeften aangepast worden. Een draagbare koelcel kan perfect gebruikt worden voor het opslaan van producten zoals vlees, zuivel, farmaceutische goederen en retailproducten.

Vanwege dit aanpassingsvermogen plus de flexibiliteit van het gebruik van een draagbare koelcel, is dit al vlot een ideale oplossing voor veel bedrijven.