Waarom een slotenmaker inschakelen na een inbraak?

Waarom een slotenmaker inschakelen na een inbraak?

Een slotenmaker inschakelen na een inbraak is om verschillende redenen aan te raden. Zo is de kans groot dat er als gevolg van de inbraak inbraakschade aan uw woning is ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een slot die met fors geweld geforceerd is, of een kozijn die beschadigd is door de gebruikte koevoet. Zeker bij een kapot slot is het belangrijk om deze kort na de inbraak te laten herstellen. U moet er immers niet aan denken, dat een inbreker op een later moment nog eens terug kan komen. In dit artikel vertelt een slotenservice uit Amersfoort u meer over de hulp die een slotenmaker u na een inbraak kan bieden.

Kapotte sloten na een inbraak herstellen door slotenmaker

Zoals reeds beschreven is het bij kapotte sloten belangrijk om deze te laten herstellen. Veel slotenmakerbedrijven bieden tegenwoordig een spoeddienst aan. De spoeddienst staat dagelijks 24 uur per dag klaar om hulp te bieden bij noodsituaties. Denk hierbij niet alleen aan inbraken, maar bijvoorbeeld ook aan een buitensluiting. Het kan aantrekkelijk lijken om het slot zelf te herstellen. De kans is echter groot dat het slot hierbij blijvend beschadigd raakt.

Daarbij is het niet noodzakelijk om sloten zelf te herstellen. De kosten voor het herstel van inbraakschade worden normaliter namelijk door uw verzekeraar vergoed. Dit maakt het des te aantrekkelijker om een slotenmaker in te schakelen.

Hulp bij het verbeteren van uw woningbeveiliging

Kort na de inbraak zult u nog niet denken aan het voorkomen van nieuwe inbraken. Toch is het belangrijk om hier bijvoorbeeld een week na de inbraak hulp voor in te schakelen. Een slotenmaker kan een risicoanalyse van uw woning uitvoeren, om alle beveiligingsrisico’s in kaart te brengen. Op basis hiervan kan vervolgens voor een passend beveiligingsplan worden gezorgd om nieuwe inbraken tegen te gaan. Al zal het helaas nooit helemaal mogelijk zijn om inbraken te voorkomen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*