Bestrijd insecten en ander ongedierte in het gazon

Bestrijd insecten en ander ongedierte in het gazon

Als kevers of andere plagen je gazon opeten, is de beste aanpak meestal een verandering in je gazononderhoud. Online kan je helpen bij het bestrijden van ongedierte in jouw omgeving en je vertellen welk ongedierte je gazon eigenlijk schade toebrengt. Pesticiden en insecticiden mogen alleen als laatste redmiddel worden gebruikt, omdat ze bijvoorbeeld nuttige regenwormen kunnen doden. Als u besluit om ze te gebruiken, volg dan de instructies op het etiket. Pesticiden kunnen ook gevaarlijk zijn voor de persoon die het toepast. Draag beschermende uitrusting volgens de instructies van het label. Was na het aanbrengen uw huid en kleding grondig voordat u eet, drinkt of rookt.

Voorkom viltophopingen

Het sponsachtige laag van bruin materiaal boven op de grond, kan problemen veroorzaken als het toegestaan wordt om te groeien voorbij 1 cm dikte. Huur een verwijderingsmachine om het uit elkaar te halen en laat het stro achter om te ontbinden op het gazon. Als het is verdwenen, moet je het gazon bestrooien met strooi grond maar gebruik altijd dezelfde grond waarop het gazon was geplant. Verwijder het in de vroege herfst of in de vroege lente. Verwijder geen vilt minder dan 1 cm dik. Rompopbouw kan ook worden veroorzaakt door slechte drainage. Beluchten van de bodem kan helpen. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, dragen grasresten niet bij aan de groei van vilt.

Meer over graszoden weten? Wil je al kopen? Zie dan hier de prijzen van grasmatten.

Zorg voor een ziek gazon.

Help uw gazon weerstand te bieden tegen ziekten. Als u verkleurd gras of andere ziektesymptomen ziet, probeer dan de specifieke ziekte te identificeren en vraag een lokale deskundige om advies over gazonziekten bij u in de buurt of neem contact op met graszodenkopen.nl. Er zijn een paar stappen die u kunt nemen om de meeste ziekten te bestrijden: vermijd overmatig watergeven. Het gras mag nooit doorweekt of moerassig zijn. Schakel uw water schema om naar de avond of in de vroege ochtend. Water dat in de vroege avond wordt aangebracht, gaat niet door verdamping. Dit kan schimmel en ziekten bevorderen, zoals rode draadschimmel. Schud dauwdruppels op het gras met een snelle slangenspuit, of door de slang over de bovenkant te slepen. Sommige ‘dauw’ is eigenlijk suikerachtig water dat door de plant wordt afgescheiden en waarmee microben zich kunnen voeden.

Beperk het gebruik van moeilijk begaanbare gazons of grasvelden in de winter. Elke keer dat uw gazon er beschadigd uitziet, minimaliseert u het aantal voet- en voertuigenverkeer tot het weer gezond wordt. Hetzelfde geldt voor gazons tijdens vorst, die bijzonder kwetsbaar zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*