Waarvoor gebruik je een dommekracht?

In tegenstelling tot wat de naam suggereert zijn dommekrachten helemaal niet dom maar juist het tegenovergestelde. Het wil zeggen dat u, zonder al teveel inspanning te leveren, zware lasten op kunt tillen, ondersteunen of wegdrukken met dit speciaal daarvoor ontworpen hulpmiddel. Ze fungeren dus als een soort krik. Bij de Hijswinkel verkopen ze veel verschillende dommekrachten van diverse merken. Net als alle andere hijsmiddelen die u bij hen in het assortiment aantreft zijn ze snel leverbaar tegen scherpe prijzen. Neem gerust een kijkje op de website en verbaas u over de vele mogelijkheden op het gebied van hijsproducten, waaronder dommekrachten.

De werking van dommekrachten

Een dommekracht is voorzien van een bodemplaat waarmee het stuk gereedschap stevig en stabiel op de ondergrond staat. Ook bevat het een stalen kast waarin zich meerdere stalen tandwielen bevinden. Deze tandwielen worden in werking gezet door middel van een zogenaamde tandheugel. Met behulp van een zwengel, ook wel een handgreep genoemd, drijft u de tandheugel en de tandwielen aan waardoor de mechanisatie in werking wordt gezet. De handgreep is in de meeste gevallen inklapbaar waardoor de dommekracht weinig ruimte inneemt wanneer het niet in gebruik is. Om te voorkomen dat de zwengel terugdraait door de druk van een zware last is deze voorzien van een terugloopbeveiliging, ook wel bekend als een veiligheidsstop. Dommekrachten worden dus aangedreven door de slingerdruk waarbij u zelf, behalve het draaien aan de handgreep, geen kracht hoeft te zetten. Een dommekracht is dus eigenlijk een uitermate slim stuk gereedschap.

Waar op letten bij dommekrachten?

Wanneer u een dommekracht koopt zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten. Kijk allereerst of ze aan alle veiligheidseisen voldoet en of het gekeurd is. Dommekrachten moeten namelijk met enige regelmaat worden gecontroleerd en gekeurd. Bij het keuren en de inspectie kan de Hijswinkel u ook ontzorgen. Hijsmiddelen die bij de Hijswinkel worden gekocht voldoen aan alle kwaliteitseisen en veiligheid. Let goed op of de dommekracht geschikt is voor het gewicht dat u in beweging wilt krijgen. Plaats het apparaat op de plek waar u het wilt gaan gebruiken voordat u daadwerkelijk de last gaat tillen. Voor meer informatie over dommekrachten kunt u zich wenden tot de Hijswinkel.