Welke elektra storingen komen veel voor in de omgeving van Den Haag

elektra storingen

Heb je last van een storing in je elektra in Den Haag? Je bent niet de eerste en niet de enige. Er komen vaker storingen voor bij elektra. Met name omdat veel woningen nog verouderde groepenkasten of stoppenkasten hebben. Die zijn niet voorbereid op het stroomverbruik dat we vandaag de dag normaal vinden en die hebben ook geen beveiligingen die tegenwoordig wel standaard zijn voor groepenkasten bijvoorbeeld. Een aantal dingen komt vaak voor als storing in de elektra in de omgeving van Den Haag.

Kortsluiting

Bijvoorbeeld kortsluiting. Dit komt voor wanneer er meer stroom gevraagd wordt van een groep dan deze kan geven. Bijvoorbeeld wanneer je te veel apparaten aansluit op een stekkerdoos of wanneer je een te krachtig apparaat aansluit op een bepaalde groep en deze daardoor overbelast wordt. Met een juist aantal groepen kun je dit voorkomen. Dit soort elektra storingen kunnen dan ook verholpen worden door het vervangen van de groepenkast. Daarvoor kun je dan een elektricien in Den Haag inschakelen. Vaak is zo’n probleem ook snel opgelost, maar is er risico dat het vaker zal voorkomen.

Grote stroomstoring

Grotere stroomstoringen komen ook veel voor. Daar kun je als huishouden of individu meestal weinig aan doen. De oorzaken van grotere stroomstoringen liggen niet zo vaak aan het gebruik van de stroom door de verschillende huishoudens die aangesloten zijn op het stroomnetwerk. De storing ligt dan regionaal of landelijk. Soms hebben zelfs alleen enkele huizen last van een grote stroomstoring. Dit moet opgelost worden door de netbeheerder. Een elektricien of individu kan hier meestal weinig aan doen, tenzij de elektricien wordt aangestuurd via de netbeheerder.

Kleine stroomstoring

Een kleinere stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben en is minder snel opgelost. Soms kun je de aardlekschakelaar weer inschakelen. Een andere optie is om alle groepen uit te schakelen en daarna weer in te schakelen. Daarna schakel je de aardlekschakelaar weer in. Dit kan je stroomstoring verhelpen als deze alleen bij jou thuis is. Als dit niet helpt, zal je een elektricien moeten inschakelen om de storing bij jou thuis te verhelpen.