Wonen in Antwerpen 5 redenen om te verhuizen naar deze prachtige stad!

wonen in antwerpen

Antwerpen is voor veel mensen een van de favoriete Europese steden door publiekslievelingen als het Sportpaleis, de Zoo of de Zes van Antwerpen. Maar wonen in Antwerpen kent ook hele andere kanten, die de stad ook voor wonen aantrekkelijk maken. Heylen Vastgoed zette voor ons 5 redenen om in Antwerpen te wonen op een rijtje.

Reden 1: Rijke cultuur en architectuur

Antwerpen is al een prachtig oude stad met een rijke geschiedenis. Verschillende trekpleisters van de stad stammen uit deze cultuurhistorische geschiedenis. De cultuur en historie van Antwerpen maken de stad heel aantrekkelijk om te wonen.

Reden 2: Mode, mode en nog eens mode

De stad staat ook bekend als een waar paradijs voor shopaholics. Neem bijvoorbeeld de Meir: de belangrijkste winkelstraat met de grootste ketens van België. Als je in Antwerpen wilt gaan wonen, zullen de winkels dus nooit ver weg zijn.

Reden 3: Leuke evenementen

In het centrum worden het gehele jaar door allerlei evenementen georganiseerd, maar de Zomer van Antwerpen is hiervan het allerbekendste. De verschillende evenementen maken Antwerpen nog levendiger dan de stad al is. 

Reden 4: Musea

Het kunsthistorische van Antwerpen komt ook zeker terug in alle bekende musua. Wat dacht je van het Rubenshuis, het Museum Plantin-Moretus of het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten? Als je van kunst en musea houdt, is Antwerpen dus een ideale stad.

Reden 5: Gezelligheid!

Het allerbelangrijkste om voor Antwerpen te kiezen is misschien wel de gezelligheid. De stad is altijd in beweging en er zijn altijd mensen op de been. De terrasjes zitten altijd aardig vol, de zomermaanden zijn zwoel en vol evenementen en op alle markten is het ook goed toeven.

Nieuwsgierig geworden naar Antwerpen? Neem zeker een kijkje op de site van Heylen Vastgoed en laat je verrassen of inspireren door al het mooie wat Antwerpen op dit moment te bieden heeft qua huizen.