Zelf een slot vervangen

Zelf een slot vervangen

Af en toe moet je een slot vervangen. Het kan om verschillende redenen nodig zijn om een nieuw slot te plaatsen. Maar waar moet je op letten bij een slot vervangen? Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden.

Open deuren

Deze sloten zijn het gemakkelijkst te vervangen. Immers, van welke kant je ook staat, je kunt er perfect bij. Maak beide panelen en de cilinder los door ze uit de deur te schuiven en te vervangen door een nieuw exemplaar. Soms moeten ook de twee afdekplaatjes vervangen worden, vooral als de nieuwe cilinder een andere maat heeft. Zo niet, dan kun je alles, behalve de cilinder, laten zitten.

 

Kies voor een kwaliteitsmerk

Dit is vooral belangrijk als je een slot vervangt dat op slot is geweest. Want zelfs als je er geen sleutel van hebt, is het toch mogelijk het te verwijderen. Tenzij we te maken hebben met een slot dat een aanzienlijk hoog kwaliteitsmerk heeft. Want in dat geval heb je geen andere keus dan een bekwame slotenmaker in te schakelen.

Een slot met een laag – of zelfs geen – kwaliteitsmerk kan nog steeds door jezelf verwijderd worden. Gewoon een kwestie van naar binnen forceren en hupsakee. Geen idee hoe je dat moet doen? Schakel dan een vakman in.

Als je een nieuw slot koopt en installeert, kun je het beste uitgaan van een erkend model. Op dat gebied bevelen we sloten aan die SKG gecertificeerd zijn. Om van het hoogste beveiligingsniveau te profiteren, zorg je ervoor dat de gradatie van je raamkozijn en die van je slot samen vijf bedragen. Ga bijvoorbeeld voor een sponning die op twee uitkomt en een slot met een gradatie van drie.

Schakel een vakman in

Wil je een slot vervangen, maar ben je niet erg technisch? Schakel dan een ervaren en betouwbare slotenmaker is. Voor inbrekers is het helemaal geen uitdaging om een slot te forceren dat niet volgens de gebruiksaanwijzing is gemonteerd. Het is daarom altijd verstandig de hulp van een vakman in te roepen om je eventuele twijfels weg te nemen.