Zo kies je de mooiste parketvloer uit voor jouw nieuwe woning

Zo kies je de mooiste parketvloer uit voor jouw nieuwe woning

Heb jij een nieuwe woning en ga je binnenkort dus verhuizen? Dan breekt er een spannende, maar vooral ook erg leuke periode aan! Het inrichten van je nieuwe huis is een belangrijk klusje. Je wilt immers van je nieuwe huis ook echt een thuis maken. Het kiezen van een mooie vloer is daarbij van groot belang. De kleur, maar ook het soort vloer spelen een belangrijke rol in de uitstraling van je woning. Wil jij graag een duurzame vloer die decennia lang meegaat? Dan kies je voor een parketvloer. Bovendien zijn parketvloeren verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Wil jij de mooiste parketvloer (laten) leggen in jouw woning? We helpen je kiezen!

Stap 1: Bepaal de gewenste kleur

De kleur van je vloer is erg bepalend voor de uitstraling van je woning. In een kleine kamer zijn donkere kleuren niet aan te raden, maar in een wat grotere ruimte kan dat juist weer wel goed. Verder houd je rekening met de kleuren van je (gewenste) inrichting. Idealiter contrasteert de kleur van de vloer met de kleur van de meubels en de muren. Maar ook de woonstijl speelt een rol. Bij een landelijk of klassiek ingerichte woning passen natuurlijke houttinten goed. Bij een modern ingericht huis staan donker gekleurde vloeren juist vaak goed.

Stap 2: Kies de legvorm

Parket kan traditioneel gelegd worden, maar kan ook in mozaïekvorm worden gelegd. Zo creëer je een speelse variant op deze klassieke vloer. Maar ook parket in een vissengraat of een Hongaarse punt is mogelijk. Zo zijn er veel manieren om een parketvloer te leggen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en kies welke legvorm jij het mooiste vindt. Zo bepaal je welke parketvloer het mooiste staat in jouw nieuwe woning.

Parketrenovatie? Ook dan heb je veel opties

Ligt er in jouw woning al parket op de vloer? Dan is het zonde om de hele vloer te laten vervangen. Wel is het verstandig om de parketvloer te laten renoveren. Zo zorg je ervoor dat de vloer weer lang meegaat. Ook kun je er bij parketrenovatie voor kiezen om de vloer meteen een nieuwe uitstraling te geven. De legvorm veranderen is niet mogelijk tijdens een renovatie, maar je kunt wel kiezen voor een compleet andere kleur en uitstraling. Zo maak je gebruik van de mooie parketvloer die er al aanwezig is, maar geef je het huis wel meteen een persoonlijk tintje mee.