Alles over een laadperron bouwen

Alles over een laadperron bouwen

Ben jij jouw laadperron aan het inrichten en bouwen? Dan is het belangrijk om je goed in te lezen in de voordelen van een dockleveller. Het is eigenlijk te zeggen dat het hebben van docklevellers tegenwoordig voor ieder laadperron een must is, in plaats van een pluspunt. In dit artikel bespreken we alles wat jij moet weten over dit item en hoe jij het naar jouw laadperron kan halen. Lees dus snel verder.

Wat is een dockleveller?

Een dockleveller is een speciale constructie die rondom het laadperron wordt geplaatst. Het is als het ware een bescherming die voorkomt dat er tussen de vrachtwagen en de binnenruimte openingen zijn waar mensen of goederen tussen kunnen vallen. Ook zorgt het ervoor dat er een vlakke overgang is van de vrachtwagen naar binnen. Zo wordt het laden en het lossen een stuk veiliger en makkelijker. Ook wordt de kans op schade op de goederen kleiner. Al deze onderdelen besparen op de lange termijn een hoop kosten.

Waar moet je op letten bij het bouwen van een laadperron?

Het ontwerpen van een laadperron is geen makkelijke taak. Er zijn veel onderdelen waar rekening mee moet worden gehouden. Er moet bijvoorbeeld worden gezorgd voor genoeg tussenruimte tussen ieder laadperron, er moet genoeg plek zijn voor iedere dockleveller, er moet genoeg buitenruimte zijn voor de vrachtwagens om te parkeren en weg te rijden zonder dat ze elkaar in de weg staan en er moet ruimte zijn voor organisatie en beschermingsonderdelen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze om een laadperron in zaagtand-opstelling te maken of om een laadperron recht aan de gevel te plaatsen. Op de website www.dockequipment.eu vind je een ruim aanbod laadperron onderdelen.

Hulp inschakelen voor het bouwen van een uitstekend laadperron

Zoals in dit artikel al duidelijk wordt, is het bouwen van een laadperron geen makkelijke taak. Er moet veel worden opgemeten, er moet streng worden gekeken naar het type vracht wat je binnenhaalt en naar de ruimte die je beschikbaar hebt. Om te garanderen dat je al jouw berekeningen correct uitvoert en de meest efficiënte laadperron laat bouwen, neem je contact op met Dock Equipment. Deze experts weten exact wat een succesvol laadperron nodig heeft en hoe jij het meeste uit jouw ruimte haalt. Ook helpen ze met het leveren van de onderdelen, waaronder de dockleveller.