Zo zorg je voor een betere beveiliging van jouw huis

security

Overal waar je bent, zou je willen dat je veilig bent. Dit geldt vooral voor jouw eigen huis. Je wilt binnen zitten en veilig kunnen voelen in je eigen huis. Je wilt niet heel de tijd willen nadenken over het feit dat jij en je familie niet veilig zijn, omdat je huis niet goed beveiligd is. Deze zorgen kunnen weggenomen worden door het huis goed te beveiligen. Er zijn verschillende manieren om een huis te beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan alarmsystemen. Deze alarmsystemen zijn er in allerlei soorten. Zo heb je bijvoorbeeld ook een draadloos alarmsysteem. Ook kun je veiligheidssloten aanschaffen. Bij het beveiligen van het huis kun je ook denken aan het beveiligen van de ramen. Zo kun je dievenklauwen en raamboompjes plaatsen. Dit zijn inbraakpreventie middelen. Doordat je jouw huis beveiligd tegen inbraak kun jij en je familie zich veiliger voelen. 

Alarmsysteem

Bij de alarmsystemen zijn er drie soorten waaruit gekozen kan worden. Zo heb je draadloos alarmsysteem en een bekabeld alarmsysteem. Deze twee systemen kunnen op twee manieren gemonteerd worden. Je hebt namelijk een standaardversie en een uitgebreide versie. Bij de standaard versie zijn alle noodzakelijke onderdelen beschikbaar om je woning te kunnen beveiligen. Je kunt hierbij denken aan sensoren voor ramen en deuren, maar ook sirenes. Bij de standaardversie heb je vaak een centraal bedieningspaneel. Bij de uitgebreide versie kun je kiezen voor extra functies. Je kunt hierbij denken aan camerabewaking, bewegingsmelder, rookmelders, aansluiting bij de alarmcentrale en bijvoorbeeld een buitensirene. Deze buitensirene zorgt ervoor dat de buren gewaarschuwd worden. Verder heb je ook een hybride alarmsysteem. Dit is een systeem dat werkt met een gedeeltelijke draadloze beveiliging en een gedeeltelijke bekabelde beveiliging. 

Kosten alarmsysteem

De prijzen van de verschillende alarmsystemen kunnen best van elkaar verschillen. Ook hangt de prijs af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan je wensen en welk soort alarmsysteem je zou willen hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inbraakalarm, maar ook voor een alarm met sensoren. Verder is het ook belangrijk dat je een goede specialist raadpleegt. De kosten voor de alarmsystemen kunnen tussen de € 750 en € 1000 liggen. Deze gemiddelde prijzen zijn inclusief BTW. Je kunt een basis draadloos alarmsysteem aanschaffen voor gemiddeld € 750. De duurste variant is de Hybride. De gemiddelde prijs van een hybride alarmsysteem ligt rond de € 1000. 

Draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem is niet alleen wat goedkoper dan de andere varianten. Het is ook makkelijk te installeren. Dit is een groot voordeel bij de draadloze alarmsystem. Bij deze variant zijn er geen kabels die weggewerkt moeten worden. Verder zullen de onderdelen van de draadloze alarmsystemen communiceren door middel van radiogolven. Naast de voordelen kent deze variant ook nadelen. Een van de nadelen is dat dit alarmsysteem op batterijen werkt. Dit betekent dat je de batterijen regelmatig zal moeten vervangen. De meeste draadloze alarmsystemen geven zelf aan wanneer de batterijen bijna leeg zijn en aan vervanging toe zijn. Een ander nadeel is dat de alarmsystemen door anderen apparaten in het huis verstoord kan worden. Hierdoor kan het last hebben van storingen. 

Kosten draadloos alarmsysteem

De kosten van een draadloos alarmsysteem ligt over het algemeen lager dan bij de andere varianten. Een standaard alarmsysteem kun je voor een gemiddelde prijs van € 750 aanschaffen en een uitgebreid alarmsysteem is al aan te schaffen voor een gemiddelde prijs van € 1200.