Zwembad inbouwen in de tuin: zo werkt het!

Geniet nog meer van de tuin bij je woning, door hier een zwembad in te bouwen. De keuze voor een zwembad is steeds populairder geworden! Mede door het toegenomen aanbod en de daarmee dalende prijs van zwembaden. Bij de aankoop van een zwembad zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Welk formaat zwembad past het beste bij je tuin? Kies je voor een opblaasbaar zwembad, of laat je een zwembad inbouwen? In dit artikel lees je meer over dit laatste type zwembad. Het is een goedkoper alternatief voor een op maat gemaakt zwembad.

Aan de slag met een inbouwzwembad

Een inbouwzwembad is relatief makkelijk te plaatsen. Start met het uitgraven van een groot gat in de tuin, zodat je het inbouwzwembad hier straks in kunt laten zetten. Het is belangrijk dat de ondergrond waarop je het zwembad plaatst stabiel en waterpas is. Het voorkomt dat het water in het zwembad naar een kant stroomt, of dat het zwembad na verloop van tijd zal verzakken. Een komt een enorme druk op de bodem van het zwembad te staan en daarmee ook op de ondergrond hieronder. Een inbouwzwembad wordt vaak met een kraan in het gegraven gat geplaatst. Bij kleinere modellen kun je het zwembad in sommige gevallen zelf in het gat tillen.

Tip: controleer voor het loskoppelen van de kraan die het zwembad op z’n plek tilt goed of deze waterpas staat.

Inbouwzwembad aansluiten op de leidingen

Nu het zwembad op z’n plaats ligt is het zaak deze aan te sluiten op de verschillende leidingen in de tuin. Ook is het vaak noodzakelijk het inbouwzwembad op een filtersysteem aan te sluiten, zodat het water in het zwembad langer helder blijft. Dit spaart het milieu en is daarnaast goedkoper. Het verschilt per filtersysteem, op welke manier je het zwembad aan dient te sluiten.